Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

 

Strukturált Értékpapírok

 

Az Erste Group Bank AG Közép- és Kelet Európa egyik legnagyobb pénzügyi szolgáltatójaként az osztrák strukturált értékpapír piacon széleskörű és kiterjedt befektetési termék palettával van jelen, változatos befektetési lehetőséget kínálva ügyfeleinek különféle piaci helyzetekre.

Ezekhez az osztrák kibocsátású strukturált termékekhez kínálunk elérési lehetőséget magyarországi ügyfeleink számára is.

Kinek ajánljuk a figyelmébe a bécsi kibocsátású Strukturált Értékpapírokat?

  • akik euró megtakarítással rendelkeznek, hiszen a Termékek euróban jegyezhetőek (minimálisan befektethető összeg 3000 euró)
  • akik a piaci kockázatmentes hozamnál magasabb euró hozamot szeretnének elérni
  • hajlandóak nagyobb kockázatot vállalni és kedvelik az izgalmasabb befektetési struktúrákat.

Lejáratkori kifizetés meghatározása

A strukturált értékpapírok lejáratkori – és bizonyos esetekben futamidő alatti - kifizetése struktúrától függően igen változatos lehet. A konkrét Lejáratkori (és időközi) kifizetés mindig feltételhez kötött, mely feltétel struktúránként változik, pontos leírását az adott értékpapírokhoz készített Terméktájékoztató, illetve angol nyelvű Végleges Feltételek (Final Terms) dokumentum tartalmazza.

elérhető termékeink

6,00% Erste Group Protect Multi Fashion 2017-2018

6,00% Protect Pro reverse convertible bond on Uniqa Insurance Group AG 2017-2018

Főbb kockázati tényezők

  • Az Erste Strukturált Értékpapírok jellemzően nem tőkevédettek, így előfordulhat, hogy ha az Alaptermék árfolyama a kifizetési feltétel szempontjából nem a kedvező irányba változik, lejáratkor a befektetett tőkénél alacsonyabb összeg kerül kifizetésre a befektetők számára
  • a magasabb hozam lehetősége általában magasabb kockázattal párosul
  • Kibocsátói kockázat

Másodpiaci forgalmazás

Lejárat előtti értékesítésre korlátozottan van lehetőség, a Strukturált Értékpapírok visszavásárlására a Kibocsátó nem vállal kötelezettséget. Ebből következően előfordulhat, hogy a befektető nem tudja vagy nem a szándékai szerint tudja majd a futamidő alatt értékesíteni ezen értékpapírjait.

A Strukturált Értékpapírok általában bevezetésre kerülnek a Bécsi Értéktőzsdére. Tőzsdei értékesítés esetén a díjakat a megbízott befektetési szolgáltató hatályos Díjjegyzéke határozza meg.

Adózási tudnivalók

A Strukturált Értékpapír az SZJA törvény alapján az SZJA törvényben meghatározott kivétellel ellenőrzött tőkepiaci ügyletnek minősül.

Az ellenőrzött tőkepiaci ügyletben, így a Strukturált Értékpapírra kötött ügyleten keletkezett árfolyamnyereség után az adó 15% azzal, hogy adólevonásra és megállapításra a kifizető részéről nem kerül sor, azt a magánszemélynek önadózással kell majd a vonatkozó évi adóbevallásával teljesítenie. A Strukturált Értékpapírra kötött ügyleten elért nyereség továbbá szembeállítható más ellenőrzött tőkepiaci ügyleteken elért veszteséggel szemben is és ugyanez igaz a Strukturált Értékpapíron elszenvedett veszteségre is (más ellenőrzött tőkepiaci ügyleten elért nyereséggel szembeállítható) az Szja. törvényben meghatározottak szerint.

Az eredményt éves szinten, adóévre vonatkozóan kell megállapítani: így ez esetben jövedelemnek az adóévben, pénzben elszámolt ellenőrzött tőkepiaci ügyleti nyereségek együttes összegének a magánszemélyt terhelő, adóévben pénzben elszámolt ellenőrzött tőkepiaci ügyleti veszteségek együttes összegét meghaladó rész tekinthető. A termékek eredményével kapcsolatosan a befektetőnek adóbevallást kell készítenie, illetve az adóhatóság felé az adót be is kell fizetnie. Társaságunk a jogszabályi rendelkezések értelmében adó megállapítására, levonására és befizetésére ezen ügyletek esetében nem köteles.

Tekintettel arra, hogy e termék esetében a Befektetett összeg devizában kerülhet befizetésre és/vagy az Eredmény devizában kerülhet kifizetésre, ezekben az esetekben az adókötelezettsége teljesítése során az Szja. törvény szerinti átváltási szabályok irányadóak. Ez alapján előfordulhat, hogy a törvény szerint alkalmazandó árfolyam eltér a ténylegesen alkalmazott árfolyamtól, amely a tényleges nyereségtől/veszteségtől eltérő.

letölthető dokumentumok

Alaptájékoztató és fordítása - hatályos 2016. február 10-től

Alaptájékoztató (Equity Linked Notes Programme)
Alaptájékoztató (Equity Linked Notes Programme) – magyar nyelvű összefoglaló

Alaptájékoztató (Equity Linked Notes Programme) – magyar nyelvű összefoglaló kiegészítése 2016.03.31.

Alaptájékoztató és fordítása - hatályos 2016. február 10-ig

Alaptájékoztató (Equity Linked Notes Programme)
Alaptájékoztató (Equity Linked Notes Programme) – magyar nyelvű összefoglaló

A fenti leírás nem teljes körű, tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak. Célja kizárólag a Strukturált Értékpapírokkal kapcsolatos egyes specifikus információk, termékjellemzők megismertetése a befektetőkkel, amelyek segítséget kívánnak nyújtani ahhoz, hogy az ügyletkötés előtt kellő információval rendelkezzenek e befektetési formáról.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az Erste Group Bank AG által kibocsátott értékpapírok kibocsátásához készült 2016. február 10-i keltezésű Equity Linked Note Programme, annak magyar nyelvű összefoglalója és az egyes értékpapírok forgalomba hozatala kapcsán készült angol nyelvű Final Terms a Kibocsátó www.erstegroup.com és az Erste Befektetési Zrt. (1148 Budapest, Népfürdő u. 44-46., tev. eng. szám: E-III/444/4008 és III/75.005-19/4004, tőzsdetagság: BÉT és Deutsche Börse AG) oldalán (www.ersteinvestment.hu) rendelkezésre állnak, melyeket kérjük, figyelmesen olvasson el befektetési döntése előtt.

Kérjük, hogy befektetési döntése meghozatala előtt óvatosan mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatát, díjait, a számlavezetéshez kapcsolódó díjakat, költségeket és a befektetésekből származó esetleges károkat, továbbá döntésekor vegye alapul a Strukturált Értékpapírokhoz kapcsolódó kockázatokat is, mely kockázatok eltérőek lehetnek a termék mögöttes struktúráját képező eszközök kockázataitól és amellyel kapcsolatosan a jelen leírás is tartalmaz tájékoztatást. Kérjük, fontolja meg, hogy ezen termék valóban megfelel-e befektetési céljainak, pénzügyi ismereteinek, kockázatviselő képességének és kockázatvállaló hajlandóságának.