Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

 
 

Lakossági ügyfelek

 

Az Erste Bankcsoport Magyarországon is nagy tapasztalatokkal rendelkezik befektetési alapok kezelése és forgalmazása terén. Az ERSTE Csoport magyarországi alapkezelője az Erste Alapkezelő Zrt.

ERSTE aLAPKEZELŐ Zrt.

Az Erste Alapkezelő Zrt. a nemzetközi Erste Asset Management magyarországi leánycége, befektetési alapkezelésre és portfoliókezelésre szakosodott társaság. Az Erste Alapkezelő Zrt. jogelődjét, a GiroCredit Rt.-t 1993-ban alapították. Társaságunk jelenleg 35 főt foglalkoztat, köztük 5 fő portfólió menedzsert.

A magyar befektetési alapok piacán a 2. helyet foglaljuk el 16,8%-os piaci részesedésünkkel. (2016.12.30.)

2014-ben társaságunk nyerte „Az Év Legdinamikusabban Növekvő Alapkezelője” címet.

Az Erste Asset Management GmbH (EAM) koordinálja és felelős az alap- és vagyonkezelési tevékenységért az Erste Groupon belül. Az Ausztriában és Romániában piacvezető, Csehországban, Horvátországban, Magyarországon második helyen lévő, Szlovákiában harmadik helyen álló Erste Asset Management 56 milliárd eurót kezel és 300 főt foglalkoztat, beleértve 100 portfólió menedzsert is. (2016.12.30.) Széleskörű országspecifikus tudásunkat ötvözzük egy nemzetközi pénzügyi szolgáltató erejével. Az EAM legrégebbileányvállalatát, az ERSTE-SPARINVEST KAG-t1965-ben alapították Ausztriában.

Befektetési alapok kezelése

Az Erste Alapkezelő Zrt. legfontosabb tevékenysége a befektetési alapok kezelése. Kiemelkedő eredményeket értünk el a hazai kötvényalapjainkkal, a hazai és közép-kelet-európai részvényalapjainkkal, az ingatlan alapok területén és az aktív eszközallokációs stratégiák menedzselése terén. Részvény- és kötvénypiaci befektetőink nagyfokú szakértelemmel és sok év tapasztalattal rendelkeznek az adott területen.

Ingatlan alapunk igazi sikertörténet: az Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap stabil és kiemelkedő teljesítményének köszönhetően a hazai ingatlan alap piac legnagyobb szereplőjévé vált.

Eszközallokációs stratégiánk megvalósítása során erősen támaszkodunk tulajdonosunk, az Erste Asset Management Holding modelljeire. Alapjaink sikerességét mutatja, hogy az elmúlt három évben az Erste Alapkezelő Zrt. több kategóriában is elnyerte a Privátbankár.hu Klasszis díját.