Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

BÉT Xtend

 

BÉT Xtend - Hazai középvállalatok részvényei

Az Xtend piac a Budapesti Értéktőzsde Zrt. (BÉT) középvállalati igényekre szabott platformja. Az Xtend piacon olyan közepes méretű vállalkozásokba lehet befektetni, amelyek a tőkepiacon képzelik el hosszú távú jövőjüket, dinamikus fejlődést mutatnak és megfelelő üzleti elképzeléssel rendelkeznek, továbbá megfelelnek a nyílt piaci kereskedés feltételeinek.

A BÉT Xtend piacán Ön olyan vállalatok részvényeibe fektethet, melyek csak ismerkednek a nyilvános jelenléttel, hogy papírjaikkal később tovább léphessenek a szabályozott piaci kategóriákba.

Hogyan működik?

Kereskedési modell: A részvénypiacon az Xtend kategória alatt szereplő instrumentumok kereskedése folyamatos kereskedéssel zajlik, amelyet a nap elején és végén egy-egy aukció nyit meg és zár le a nyitó- és záróár meghatározására.

Kereskedési időszak: Megegyezik a Standard és Prémium kategória folyamatos kereskedési időszakával.

Mire kell figyelnie a kereskedés során?

Javasoljuk, hogy befektetési döntése meghozása előtt részletesen tájékozódjon a kiválasztott értékpapírt kibocsátó vállalat pénzügyi eredményeiről, a részvények likviditásáról, a részvényekkel és a kibocsátóval kapcsolatos valamennyi releváns adatról, körülményről, kockázatról annak érdekében, hogy befektetéséből valóban a legtöbbet tudja kihozni.

A részvények Tartós Befektetési Számlára és Nyugdíj-előtakarékossági Számlára helyezésének lehetőségéről üzletkötőinktől részletes felvilágosítást kaphat.

Magánszemély befektetőként ne feledje, hogy a Xtend Piacon való kereskedésre az Szja. törvény ellenőrzött tőkepiaci ügyletre vonatkozó szabályai az irányadóak, amennyiben az ott meghatározott szolgáltatón keresztül történik a kereskedés. Kérjük, tájékozódjon a Xtend Piacra vonatkozó kereskedési és elszámolási szabályokról (www.bet.hu), valamint konzultáljon adótanácsadójával.

Jelen tájékoztató tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak, a leírtak alapján sem az Erste Befektetési Zrt.-vel szemben, sem a kibocsátóval szemben igény nem érvényesíthető. Kérjük, befektetési döntése meghozatala előtt óvatosan mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatát, díjait, a számlavezetéshez kapcsolódó díjakat, költségeket és a befektetésekből származó esetleges károkat.