Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

 
 

Erste Tartós Hozamvédett Alap 2.

 

Az Alap forgalmazása megszűnt!

Erste Tartós Hozamvédett Befektetési Alap 2.

Mostantól Ön is profitálhat a világgazdaság motorjának számító BRIC országok (Brazília, Oroszország, India, Kína) vállalatainak dinamikus növekedéséből!

Termék jellemzői

Az Erste Tartós Hozamvédett Befektetési Alap 2. hozamát a S&P BRIC 40 Daily Risk Control 15% Excess Return Index (továbbiakban Index) teljesítménye határozza meg. Az Index árfolyamingadozás csökkentése mellett kínál részesedést a BRIC országok részvényhozamaiból. Ezen országok részvényei az elmúlt 10 évben kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, és a független nemzetközi elemzések* azt várják tőlük, hogy a világgazdasági növekedés éllovasai lesznek. Az átlag feletti gazdasági növekedést elősegíti a nagy mennyiségben rendelkezésre álló természeti erőforrások megléte és a lakosság dinamikusan fejlődő száma is.

bef: Erste Tartós Hozamvédett Befektetési Alap 1.

Tudta-e Ön?

  • A BRIC országban élő emberek a világ népességének több mint 40%-át teszik ki. A BRIC országok területe a világ összes földterületének több mint 25%-a.
  • Kína éves GDP-je 2009-ben a harmadik legmagasabb volt a világon, az éves folyó fizetési mérlegét tekintve pedig a legnagyobb többlettel rendelkezett.
  • Oroszország a világ első számú energiaellátója: földgázkitermelésben világelső, kőolajban pedig második.
  • Brazília nem csak a kávé és cukor termelésében, de a vasérc bányászatában is világelső.
  • India nem csak a mezőgazdaságban jeleskedik, több fűszernövény termesztésében is világelső, de autómotor gyártásában is a világ élvonalába tartozik.

Kalkulált múltbeli hozamlehetőségek**

Megvizsgáltuk, hogy egy ilyen jellemzőkkel bíró alap milyen teljesítményt nyújtott volna múltbéli kibocsátás esetén.

A feltételezett alap paraméterei: 3 év három hónapos futamidő, 12%-os hozamvédelem (éves 3,6%), 100%-os részesedés az Index teljesítményéből.

A vizsgálat során kiszámoltuk, hogy ha 2001. július 4-től (az Index indulásának kezdete) minden nap létrehoztuk volna a feltételezett alapot, akkor lejáratkor milyen hozamokat értünk volna el.

Összegezve az 1502 darab múltbeli adatot

Átlagos érték: éves 11,82%-os bruttó hozam
Minimum érték: éves 3,6%-os bruttó hozam
Maximum érték: éves 22,7%-os bruttó hozam

A feltüntetett hozamadatok nem jelentenek garanciát az Alap jövőbeni teljesítményére.

A konstrukció előnyei:

  • Tőke- és hozamvédelem, amennyiben a befektetők lejáratig megtartják az alapot.
  • Vonzó hozamlehetőség a dinamikusan fejlődő BRIC országok részvénypiacairól, alacsony kockázattal.
  • Kamatadó-mentesség lehetősége Tartós Befektetési Számlán, a törvényi feltételeknek való megfelelés esetén.***
  • Adójóváírás és kamatadó-mentesség lehetősége Nyugdíj-előtakarékossági Számlán, a törvény feltételeknek való megfelelés esetén.**

Termék jellemzői

Jegyzés időszak 2010. 08. 09 - 2010. 09. 17.
A jegyzés – a Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően – a kitűzött zárónap előtt is lezárható!
Kibocsátás dátuma 2010. 09. 27.
Lejárat dátuma 2013. 12. 17.
Névérték 10 000 Ft
Jegyzési idő alatt diszkontáron történő értékesítés!
Jegyzés díjmentes
Minimális hozamkifizetés a lejáratkor 12,00% a névértékre vetítve (EHM 3,6%).
Az opció eredményéből való részesedési arány értéke 100%

Az Erste Alapkezelő Zrt. az Alap nyilvántartásba vételét követően kezdeményezi a befektetési jegyek bevezetését a Budapesti Értéktőzsdére.

Magas hozam elérésének lehetősége, hozamvédelem, TBSZ és NYESZ-R számlára is jegyezhető!***

Alap teljesítménye

Éves jelentés
Féléves jelentés
Havi portfólió jelentés

Kapcsolódó dokumentumok

Hirdetmény
Kezelési szabályzat
Tájékoztató
Számviteli beszámoló
Hirdetmény participációról

* Felhasznált elemzések és tanulmányok:
IMF – World Economic Outlook Update
The Economist – Pocket World in Figures

** A kalkulált múltbeli hozamlehetőségek feltételezettek, azonban a kalkulált hozamadatok az Index valós múltbeli hozamán alapulnak, egyéb tényezőt a kalkuláció során nem vizsgáltunk. A múltbeli adatok nem jelentenek garanciát a jövőre nézve.

*** Az adózási tudnivalók nem tartalmaznak teljes körű információkat, kérjük, döntése meghozatala előtt részletesen tájékozódjon a kamatjövedelemmel, a tartós befektetési számlával (TBSZ), nyugdíj-előtakarékossági számlával (NYESZ-R) és az egyéb adózási kérdésekkel kapcsolatos jogszabályi feltételekről, valamint konzultáljon adótanácsadójával, mivel az adózási feltételek, továbbá a NYESZ-R/TBSZ konstrukció választása kizárólag a befektető egyedi körülményei alapján ítélhetők meg. Az adójogszabályok változhatnak, az abból fakadó következményekért az ERSTE BEFEKTETÉSI ZRT. nem tehető felelőssé. További információk a www.erstebroker.hu oldalon találhatóak.

Jelen kiadványban foglalt tájékoztatás nem teljes körű, célja kizárólag a figyelem felkeltése. A változtatás jogát fenntartjuk. Megalapozott befektetői döntés csak az Erste Tartós Hozamvédett Befektetési Alap 2. Tájékoztatója és Kezelési Szabályzata ismeretében hozható, amelyek az ERSTE BEFEKTETÉSI ZRT.-nél, a www.erstebroker.hu honlapon, valamint az ERSTE BANK HUNGARY ZRT. fiókhálózatában rendelkezésre állnak. Tekintettel arra, hogy az Alap származtatott ügyletekbe fektet, így a kockázata a szokásostól eltérő. A hirdetésben megadott adatok és díjak a kiadvány készítésekor érvényes adatok és díjak, kérjük, befektetési döntése előtt tájékozódjon a befektetési alapok vételéhez és visszaváltásához, valamint az értékpapírszámla vezetéséhez kapcsolódó aktuális díjakról, továbbá óvatosan mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatát és a befektetésekből származó esetleges károkat. Ezen hirdetés nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak, adótanácsadásnak. Jelen hirdetéssel kapcsolatban az ERSTE BEFEKTETÉSI ZRT.-vel (tev. eng. szám: E-III/324/2008, tőzsdetagság: BÉT és Deutsche Börse AG) szemben igény nem érvényesíthető.