Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

Dr. Miró József

 
„A sikeres spekuláns legjobban önmagát ismeri.”
   
koll: Miró József 2016 130x180

Elemzői pályafutásom mondhatni eléggé kalandosan indult. Fizikusként végeztem az Eötvös Loránd Tudományegyetemen 1993-ban, majd ugyanebben az évben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Atomfizika Tanszékén kezdtem el dolgozni, mint Ph.D ösztöndíjas hallgató.

1999-ben szereztem meg a Ph.D címet fizikából de még ugyanebben az évben el is hagytam a fizikusi pályát és csatlakoztam a Cashline Értékpapír társasághoz, ahol részt vettem az elemzői csapat kialakításában. Amellett, hogy 2000-től az elemzői gárdát vezettem, több részvény elemzéséért is felelős voltam. Így az elmúlt évek során gyakorlatilag az összes magyar börzén forgó céget elemeztem, alapvetően fundamentális megközelítésben, majd később a figyelmem a technikai elemzés felé fordult. 2001-ben a cég igazgatósági tagja is lettem.

2005-óta dolgozom itt az Erste Befektetési Zrt.-nél, ahol előbb részvény- és piaci stratégiával foglalkoztam, majd 2007-től a magyar elemzői csapat vezetőjeként, a cég stratégájaként dolgozom.


Kérdezz-Felelek

Miért kezdett el a tőzsdézéssel foglalkozni?
Az inflációnál alacsonyabb kamatok mellett pénzt akartam keresni - reál értéken -, ezért fordult érdeklődésem a tőzsde felé.
Első nyeresége:
TVK részvényekben a 90-es évek végén. A vegyipari ciklus vége előtt vásároltam, majd a jó eredmény kijövetelekor eladtam. Néhány hónap alatt 40%-os eredményt realizáltam rajta.
Első vesztesége:
Nem emlékezetes.
Mire tanította meg ez a veszteség?
A tőzsdei veszteségek mindig szerénységre okítanak, és felhívják a figyelmet arra, hogy a tőzsde is egy veszélyes üzem.
Emlékezetes tőzsdei sztorija:
BorsodChem felvásárlás (első)
Kedvenc könyve pénzügyi témában:
Edwin Lefévre - Egy spekuláns feljegyzései
koll: Miró József 2016 140x210