Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

fej: CFDi

Index CFD

Az Erste Traderen az index-kereskedést legegyszerűbben a Index CFD-k (Indices) segítségével valósíthatja meg. A rendszerben található Index CFD árfolyama a mögöttes részvényindex árfolyamát követi le. A DAX, a Dow Jones, a Nasdaq100, az S&P500 a legnépszerűbb mögöttes termékek közé tartoznak, árfolyamváltozásukra több millió befektető spekulál naponta.

  • Az Erste Trader-ben közel 20 indexkövető CFD-vel kereskedhet, legnépszerűbbek mellett, mint a DAX vagy Dow Jones elérhetőek fontosabb európai vagy ázsiai Index CFD-k is, például a Spanyol vagy a Japán.
  • Napon túli long vagy short pozíció, akár 20-szoros tőkeáttétel.
  • Kedvező spread-ek.
  • Nincs megbízási díj.
  • Egyetlen kattintással lehet "portfoliót" vásárolni.


Index CFD kereskedés a gyakorlatban (PDF)

Az Erste Trader-en kereskedhető legnépszerűbb Index CFD-k
Indexek Kód Megnevezés
DAX GER30.I Germany 30
DOW JONES US30.I US 30 Wall Street
NASDAQ USNAS100.I US Tech 100 Nas
S&P500 US500.I US SPX500

Index CFD kondíciók (PDF)

Osztalék fizetés Index CFD esetén

Ha egy Index CFD kosarába tartozó mögöttes részvény osztalékfizetése esedékes, az Index CFD árfolyama az osztalék alapján módosul. Az Index CFD-re vonatkozó osztalék súlyozott hányada long pozíció esetén jóváírásra kerül, short pozíció esetén pedig levonásra.

Fontos, hogy a DAX30 teljes megtérülésű index, tehát az index értéke az esedékes osztalékkal automatikusan módosul.

Index osztaléka = részvény osztaléka × részvények száma az index kosarában / indexosztó*.

* Indexosztó: az index összetételének módosulása esetén az index értékének stabilizálására használt összeg. Az indexet alkotó tagok árának összegét az osztóval elosztva kapjuk meg a normalizált index értéket. Az osztó akkor kerül korrigálásra, amikor az index kosarába tartozó tagok kapitalizációja változik, ami azt éri el, hogy az index értéke önmagával mindig összehasonlítható marad.

Annak érdekében, hogy társasági események esetén az index értéke ne változzon, az index piaci kapitalizációját befolyásoló társasági események miatt az indexet az osztóval korrigálni kell, hogy az index értéke közvetlenül az esemény előtt és után változatlan maradjon.

ESMA határozattal kapcsolatos változások 2018. augusztus 1-től
Dokumentum letöltése (PDF)

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. Ennél a szolgáltatónál a lakossági befektetői számlák 63%-án veszteség keletkezik a CFD-kereskedés során. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését, és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.

Az Index CFD termékekre vonatkozó kereskedési kondíciókat a kereskedési platformokon belül elérhető "Számla/Kereskedési feltételek" (Trading conditions) menüpontban találja.

A Pénzügyi Szolgáltató által előírt margin követelmények alapértékét ide kattintva tekintheti meg.

Amennyiben a Pénzügyi Szolgáltató a Társaságunkon keresztül kötött ügyletek esetében ezen értékektől magasabb értéket határoz meg - akár ügyletmérettől függően is - mint kötelezően alkalmazandó alapértéket, úgy arról Társaságunk külön értesítést küld. Az ügyfél által teljesítendő mindenkori fedezeti (Margin) követelmény a kereskedési platformon belül „Számla/Kereskedési feltételek” (Trading Conditions) menüpontban érhető el.


 

Demo regisztráció 

et: Demo regisztrációs box - platformok

Kereskedés 10 000 000 Forint tõkével a devizapiacokon? Próbálja ki demo számlán kockázatok nélkül!

REGISZTRÁCIÓ

Erste Trader szakértő 

Kérdése van?

Kovács Norbert

Hívjon a 06 1 235 7563 telefonszámon, vagy
kérjen visszahívást!