Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

 
 

Tájékoztató információk

 

Kedves Ügyfelünk! 

A koronavírussal kapcsolatos óvintézkedések mindannyiunkat érintenek. Az alábbi tájékoztatóban szeretnénk felhívni figyelmét a járvány pénzügyi piacokra és befektetési szolgáltatásokra gyakorolt lehetséges hatásaira. A kormányzati, közigazgatási és egészségügyi szervekkel együtt az Erste Befektetési Zrt. is erőfeszítést tesz a járvány megfékezése érdekében. Figyelemmel követjük az eseményeket, folyamatosan reagálunk az aktuális helyzetre, és megtesszük a szükséges óvintézkedéseket.


Zavartalan kiszolgálás

Az Erste Befektetési Zrt. működése zavartalan, és továbbra is arra törekszünk, hogy a kiszolgálás továbbra is zökkenőmentes legyen. Kollégáink nagy része számára elérhető az otthoni munkavégzés, és a legtöbben élnek is ezzel. Pont úgy dolgoznak, mintha az irodában ülnének.

Rendelkezünk üzletmenet-folytonossági forgatókönyvvel, így akár járványügyi intézkedések esetén is működőképesek maradhatunk.

Mire figyeljünk?

A járványhelyzetből eredő kockázatokra tekintettel kérjük ügyfeleinket, hogy az elkövetkező időszakban fokozottabb körültekintéssel járjanak el befektetési szolgáltatásaink igénybevételekor. Különös tekintettel azon ügyletek esetén, melyeket rövid távra kötnek, és ahol a tranzakciók sikeres teljesülésének feltétele az információkhoz való késedelem nélküli hozzájutás, a tranzakciók, pozíció nyitások, zárások rövid határidőn belüli teljesülése és elszámolása.

Kérjük, fontolja meg elsősorban a tőkeáttételes pozíciók méretének csökkentését azért, hogy egy nem kívánt árfolyammozgás – vagyonához képest – ne okozzon aránytalanul nagy tőkeveszteséget. Határozottan javasoljuk továbbá „stop megbízások” alkalmazását is.

Folyamatosan kísérjék figyelemmel pozíciójukat annak érdekében, hogy a váratlan piaci mozgásokra minél gyorsabban reagálhassanak. A járvány gazdasági hatását a tőkepiac, a befektetési eszközök árfolyama hektikus mozgással követi le, ahogy ez az elmúlt napokban már tapasztalható volt.

Ahogy feljebb is említettük, központi ügyfélszolgálati irodánk zavartalanul üzemel. Ettől függetlenül azt javasoljuk, hogy személyesen csak indokolt esetben keressen fel minket, üzletkötőjét a következő hetekben inkább telefonon keresse!

Bankfiókjainkban is fő a biztonság

  • A takarítások számát megnöveltük, naponta többször fertőtlenítjük a kilincseket, ajtókat, mellékhelyiségeket. Kollégáink a kezüket is többször fertőtlenítik, kerülik a fizikai kontaktust.
  • A bankfiókokban kizárólag olyan kollégák dolgoznak, akik nem jártak a koronavírus által súlyosan érintett országokban.
  • Betartjuk az 1 méteres távolságot tanácsadás közben is.
  • Követjük és figyelembe vesszük mind a Magyar Bankszövetség, mind az Országos Tisztifőorvos ajánlásait, utasításait, továbbá anyavállalatunk révén követjük a nemzetközi gyakorlatokat.

Telefonos ügyfélszolgálatunk a megszokott üzleti órákban teljes létszámmal üzemel. Az erstebank.hu oldalon létrehoztunk egy aloldalt, ahol folyamatosan frissülő információkat teszünk közzé a vírushelyzet kapcsán:


Hasznos információk


Köszönjük együttműködését, a helyzet változásáról folyamatosan értesítjük!