Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

fej: Certifikát

Mi a BÉTa?

Szeretne részesedni olyan tőkeerős és perspektivikus európai nagyvállalatok, mint például a Nokia, a BMW, vagy akár az E.ON sikereiből?
A Budapesti Értéktőzsde új piacán, a BÉTa Piacon közvetlen kereskedés indul számos európai nagyvállalat részvé­nyeivel.

A BÉTa a Budapesti Értéktőzsde és az Erste közös innovációjával létrejött alternatív kereskedési platform, amelynek eredményeként induláskor tíz, majd 2012 év elejétől harminc, a későbbiekben pedig egyre gyarapodó számú európai részvény válik elérhetővé helyben, a budapesti parketten, vagyis ezeket a külföldi részvényeket a hazai kereskedés szabályainak megfelelően lehet venni és eladni.

Hogyan működik?

A BÉT alternatív piaca forint elszámolással biztosít hozzáférést számos nemzetközi nagyvállalat külföldi pénznemben (elsősorban euróban) denominált részvényeihez: a BÉTa kereskedés során tehát szükségtelenné válik a devizaváltás és így megtakaríthatóak az ezzel egyébként együtt járó költségek. A BÉTa Piacon napon belüli (day-trade), short és long kötéseket végezhet, amennyiben befektetési szolgáltatója rendelkezik ilyen szolgáltatással.

Milyen előnyökkel számolhatok?

Az európai nagyvállalatok papírjai házhoz jönnek. Befektetőként nem lesz szüksége olyan speciális ismeretekre, amelyek a külföldi tőzsdéken való kereskedéshez nélkülözhetetlenek, hiszen a kereskedés a pesti börzén folyik, annak jól ismert rendje szerint: a BÉTa Piac nyitva tartása, a kereskedési szakaszok, az ajánlatok típusai és érvényessége mind a BÉT szabályaihoz igazodik. Bár a részvényvétel forintért történik, a befektetésre külföldi devizában kerül sor. Vagyis Ön a megtakarítását euróban, vagy svájci frankban kezelheti. Ennek előnye a függetlenség a magyar fizetőeszköz nehezen kiszámítható mozgásától, azonban az Ön forintban számított hozama függ a külföldi részvény árfolyamváltozásától és a külföldi deviza magyar forintban kifejezett értékétől!

Egyszerű?

Igen: a BÉTa piacon a legnagyobb és leglikvidebb kontinentális európai cégek részvényeivel lehet kereskedni. Az itt megvásárolható részvények azonosak a külföldi piacokon forgó részvényekkel, vétel esetén pedig Ön jogosulttá válik a részvényei után járó osztalékra.

 

Ügyfélszolgálat: 06 1 235 5151 

Hasznos információk

Befektetési jegy árfolyamok
Tőzsdei árfolyamok
Erste Certifikátok
NetBroker Regisztráció
MobilTőzsde belépés Tőzsdelabor oktatások

Újdonságok

Megújult a NetBroker Pro!
Próbálja ki új rendszerünket
Erste Trader
145 devizapár egy helyen!
Erste Market
A piac információi egy helyen!
Bővül a hírleveleink köre!
Elemzések emailben