Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

fej: TBSZ sajtofigyeles 195x105

TBSZ Sajtófigyelő

Az alábbiakban összegyűjtöttünk Önnek néhány Tartós Befektetési Számlával foglalkozó cikket.

Amennyiben Ön is hasznos cikket ajánlana nekünk, kérjük írjon a email címre.


Hogyan ússzuk meg a kamatadót?

"Érthetetlenül lassan ébrednek az idén a hazai kisbefektetők. Nyolc hónapja számolgathatnák az adómentesen megkeresett forintjaikat, ám egy részük feltehetően még nem is hallott a lehetőségről, s még kevésbé tudja, mit kellene tennie. Mindeddig a bankok, alapkezelők és brókercégek is meglepően csendben voltak, a kommunikációs offenzíva valószínűleg majd csak most kezdődik. Pedig a tartós befektetési szerződéssel a pénzügyi szolgáltató és az ügyfél is szinte csak nyerni tud." (fn.hu, 2010.09.09.)

Továbblépés a FIGYELO.HU cikkéhez


Adómentes pénzhozam a Tartós Befektetési Számlákon

"Már két hónapja nyitható a 2010-es év nagy újdonsága, a Tartós Befektetési Számla. A kifejezetten magánbefektetők számára kialakított konstrukció adóelőnyt kínál mindazoknak, akik megtakarításaikat középtávra kívánják elhelyezni. " (privatbankar.hu, 2010.03.22.)

Továbblépés a PRIVATBANKAR.HU cikkéhez


Vigyázni kell a tartós befektetési számlával

"Két-három év múlva a mintegy 10 ezer milliárd forintnyi lakossági megtakarításnak akár ötödét, közel 2 ezer milliárd forintnyi lakossági befektetést is kezelhetnek a kedvezményes adózású tartós befektetési számlákon (tbsz), ezért kulcsfontosságú, hogy az ügyfelek megfelelően bánjanak a lehetőséggel - derül ki Cselovszki Róbert, az Erste Befektetési Zrt. vezérigazgatójának szavaiból, aki a Portfolio.hu-nak elmondta: a társaság legalább kilenc éven át újra piacvezető szeretne maradni." (portfolio.hu, 2010.01.19.)

Cikk letöltése (PDF)


Akciókkal csábított befektetések

"Januártól a hosszabb távú befektetéseket adókedvezményekkel ösztönzi a kormány. Az ennek hatására várhatóan élénkülő lakossági megtakarítási kedv a bankokat is lázba hozta: a tartós befektetési szerződések januári startjára a pénzintézetek akciókkal és új konstrukciókkal készülnek." (nol.hu, 2010.01.02.)

Továbblépés a NOL.HU cikkéhez


Így takaríthatja meg a kamatadót!

"Január 1-jétől érdemben módosulnak a hosszabb távú megtakarítások szabályai, adókörnyezete. Olyan módosításokat sikerült kitalálni, aminek nemcsak a hazai befektetési szolgáltatószakma örülhet, de az állampolgárok is. Sőt, állami célok: az öngondoskodás támogatása, a forintstabilitás is megvalósulhatnak." (ado.hu, 2009.11.16.)

Továbblépés az ADO.HU cikkéhez


Mikor jön a tartós befektetési számla?

"Nem az a kérdés, hogy maradjon a nyugdíj-előtakarékossági számla, de legyen tartós befektetési számla is. A rendszerváltást követő két évtized után itt az idő a megtakarítástámogatás rendszerszerű átgondolására." (privatbankar.hu, 2009.11.30.)

Továbblépés a PRIVATBANKAR.HU cikkéhez


Tartós befektetési számla - racionális viták felé

"Nem az a kérdés, hogy maradjon a nyugdíj-előtakarékossági számla, de legyen tartós befektetési számla is. A rendszerváltást követő két évtized után itt az idő a megtakarítástámogatás rendszerszerű átgondolására." (vg.hu, 2009.10.27.)

Továbblépés a VG.HU cikkéhez

 

Mindent a TBSZ-ről 

Részletes bemutatás
A számlatípus ismertetése, be- és kifizetés menete, adózás

Kinek ajánlott?
Aktív kereskedőknek
Hosszútávú befektetőknek

A TBSZ előnyei
Kedvező adózás, rugalmas időtáv és befektetés

TBSZ Sajtófigyelő
Érdekes cikkek az elektronikus sajtóból

Jogszabályi háttér
Gyakran Ismételt Kérdések