Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

 
 
fej: TBSZ hosszútávú befektető 195x105

Tartós Befektetési Számla (TBSZ)

A befektetésekre vonatkozó 15%-os kamat- és árfolyamnyereség-adóra és osztalékadóra vonatkozó adózás kedvezőbbé tehető, ha a befektető a TBSZ-en helyezi el befektetését, megtakarítását és e számlájáról nem vesz ki a megnyitás évét követő 3-5 évig.

A TBSZ-en elhelyezendő összeg csak a számlanyitás évében növelhető (minimum nyitóösszeg: 25.000,- Ft), azonban minden évben új számla nyitható. Az adózás mértéke, ha a befektető a befizetés évét követő

  • 3. év végéig a befektetett összegből nem vesz ki, úgy a növekmény kedvezően adózik (10%-os adókulcs)
  • 5. év végéig a befektetett összegből nem vesz ki, úgy a növekmény nem adózik (0%-os adókulcs)

Nyisson TBSZ számlát a NetBrokerben!

A számlanyitás évét követő 3. év vége előtti kivét esetén kedvezményes adózás nem vehető igénybe, a növekmény után 15%-os adót kell fizetnie.

2012. január 1-től a TBSZ számlán már nem csak Forintban denominált termékek tarthatók!

A tájékoztatás nem teljes körű. A megfelelő befektetési döntés meghozatala érdekében kérjük, hogy tanulmányozza a tartós befektetési számlával kapcsolatos jogszabályi előírásokat, adóhatósági állásfoglalásokat, valamint a Erste Befektetési Zrt. üzletszabályzatát, vonatkozó szerződéses feltételeit, valamint Díjjegyzékét. Az üzletszabályzat tartós befektetési számlával kapcsolatos rendelkezéseinek elérhetőségéről, a szolgáltatás elérhetőségének kezdő időpontjáról külön közlemény rendelkezik. A fentiekben foglaltak kizárólag tájékoztatások és nem minősülnek adótanácsadásnak, befektetési tanácsadásnak, befektetésre való ösztönzésnek, ajánlattételi felhívásnak. A fentiekben foglaltakért az Erste Befektetési Zrt. nem felelős.