Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

 
 

Duna House részvényjegyzés

 

Sikeres jegyzés - Sajtóközlemény

Duna House Holding Nyrt. - Részvényjegyzés október 17.-27. között!
Magánbefektetőknek kedvezményes feltételek

Videó megtekintése

Duna House Holding Nyrt., nyilvános részvényértékesítés október 17-27. között.

Kedvezményes részvényjegyzési feltételek!

A regionális Duna House Holding a magyar és a lengyel lakóingatlan közvetítői piac meghatározó szereplője, továbbá Magyarországon jelentős pozíciót tölt be az ingatlanokhoz kapcsolódó pénzügyi és egyéb szolgáltatások közvetítése terén is. A Duna House csoport a lengyel Metrohouse hálózat megvásárlásával összesen immár 230 irodával és több mint 1700 értékesítővel rendelkező, dinamikusan növekvő regionális cégcsoport, amely 2016-ban elindította új építésű lakóingatlan fejlesztéseit és Magyarország első lakóingatlan alapját. A társaság részvényeit nyilvános részvényértékesítés keretében 2016. október 17.-27. között külföldi és belföldi ma­gánszemélyek és gazdasági társaságok is megvásárolhatják kedvezményes jegyzési feltételekkel.

Az ERSTE Befektetési Zrt. forgalmazóként működik közre a részvényértékesítési folyamatban. Jegyzését személyesen, meghatalmazott útján vagy online formában adhatja le társaságunknál.

Duna House csoport – dinamikus fejlődés
A cégcsoport számokban
Részvényjegyzés, kedvezményes jegyzés feltételei
Tájékoztató
Letölthető dokumentumok

Olvassa el az Erste elemzői által készített szakmai anyagot a Duna House részvénykibocsátásáról!
Erste Fókusz - Duna House: A hatékony ingatlanpiaci szereplő (PDF)


Duna House csoport – dinamikus fejlődés

Régiós irodahálózat – hatékony ingatlan- és lakáshitel-közvetítés
A dinamikusan növekvő Duna House Holding a magyar és a lengyel lakóingatlan közvetítői piac meghatározó szereplője, Magyarországon jelentős pozíciót tölt be az ingatlanokhoz kapcsolódó pénzügyi és egyéb szolgáltatások közvetítése terén is. A Duna House Csoport az országos lefedettségű Duna House mellett elindított Smart Ingatlan hálózat révén már több mint 150 magyarországi ingatlanközvetítői irodával rendelkezik a magyar piacon. A lengyel piacra a legnagyobb helyi ingatlan-franchise hálózat, a Metrohouse megvásárlásával lépett be 2016 áprilisában, emellett Csehországban is rendelkezik irodával. A regionális hálózat immár 230 irodát és több mint 1700 értékesítőt számlál. A cégcsoport hálózatain keresztül a lakóingatlan tranzak­ciókhoz kapcsolódóan lakáshitel és lakás-takarékpénztári termékeket is közvetít.

A Duna House és a Smart Ingatlan hálózat ingatlanközvetítési tranzakciószámai folyamatosan növekedtek, a cégcsoport 2015-ben közel 11.000 hazai ingatlan adás-vételben vett részt és a hazai lakáshitel-közvetítési piac egyik jelentős szereplőjévé vált. 2015-ben a csoport 21,1 milliárd forint lakáshitel és 8,2 milliárd forint értékű lakás-takarékpénztári szerződés megkötésében vett részt. . Az irodahálózat emellett az ingatlanközvetítéshez szervesen kapcsolódó szolgáltatásokat is kínál, kiemelkednek ezek közül az értékbecslési, ingatlankezelési, és energetikai tanúsítványi szolgáltatások.

A lengyel Metrohouse ingatlanközvetítői hálózat 2016 áprilisában lezárt megvásárlását követően a cégcsoport immár a lengyel lakóingatlan piac meghatározó közvetítője is. A magyarnál lélekszámát tekintve négyszer nagyobb méretű lengyel piacon a társaság a legjelentősebb hálózattal, 78 irodával rendelkezik. A piac méretéből adódóan a jelenlegi lengyel piaci hálózati lefedettség teret biztosít az irodaszám és a tranzakciószám bővítésére is, illetve a jól működő magyar modell meghonosításával elérhető a Metrohouse hatékonyságának és eredményességének növelése, továbbá lakáshitel-közvetítési aktivitásának fejlesztése is a társaság tervei között szerepel.

Új üzletágak – több pilléren álló cégműködés
A cégcsoport tevékenysége földrajzilag és a szektorokat tekintve is több lábon áll. A Duna House Csoport 2016-ban a kedvező külső adottságokra és belső kompetenciáira alapozva sikeresen elindította újépítésű lakóingatlan fejlesztéseit. A társbefektetővel megvalósuló négy lakásprojekt, közel 30.000 nm lakóterület felépítését öleli fel.  2016 nyarán a cégcsoport elindította Magyarország első lakóingatlan alapját, az Impact Lakóingatlan Befektetési Alapot is. Így a csoport építhet a magyar lakástranzakciók és lakásfinanszírozási termékek iránti keresletre, a kedvező környezetben elindított ingatlanfejlesztési projektek és a befektetési alapok iránti érdeklődésre és emellett a stabil lengyel ingatlan és a lakáscélú hitelpi­aci keresletre is.

Dinamikus árbevétel és eredménynövekedés
A Duna House Csoport növekedése az árbevételben és az ered­ményszámokban is megmutatkozott, a cégcsoport konszolidált nettó árbevétele 2015 végére meghaladta a 2,8 milliárd forintot, adózott eredménye pedig a 966 millió forintot. 2016 első fél éve végén a lengyel cégvásárlást követően a növekedés tovább folytatódott, az értékesítésből származó konszolidált net­tó árbevétel az egy évvel korábbi 1,3 milliárd forintról 2,0 milliárd forintra növekedett, az adózott eredmény meghaladta a 940 millió forintot. Az elmúlt évek bizonyították, hogy az üzleti modell és a menedzsment képes a cég profitabilitását fenntartani még a kedvezőtlenebb gazdasági környezetben is.A folyamatos fejlődés mellett a Duna House csoport nyereségesen műkö­dött, a cégméret mellett a hatékonyságot és az eredményességet is szem előtt tartva. A csoport az adózott eredmény közel felét az elmúlt években osztalékfizetésre fordította és a jövőben is erre fog törekedni.

Regionális szereplő – határozott jövőkép
A jelenlegi pozitív piaci kilátások, az ingatlan- és hitelpiac felpörgése közepette a Duna House csoport képes volt  növekedési ütemét fokozni, új területekre belépni az ingatlanpiacon, ezzel meghaladva azt a növekedési ütemet, amelyet stagnáló piaci környezetben el tudott érni. Az új építésű hazai lakóingatlan projektek és az ingatlanpiaci befektetések iránti fokozott érdeklődés mind fontos pillérei a társaság stabil és eredményes működésének. A cégcso­port stratégiai célja, hogy regionális pozícióját megerősítse, jelentős nemzetközi szereplővé váljon, és transzparens működésével kiaknázza a tőzsdei jelenlétben rejlő forrásbevonási lehetőségeket is, alkalmat kínálva arra, hogy a társaság jövőbeli működésébe és eredményeibe tulajdonosként magánszemélyek és intézmények is bekapcsolódjanak. A nyilvános részvényértékesítés keretében 2016. október 17.-27. között külföldi és belföldi ma­gánszemélyek és gazdasági társaságok vásárolhatnak a társaság részvényeiből, kedvezményes jegyzési feltételekkel, amelynek részletei itt és a tájékoztató itt érhetők el.


A cégcsoport számokban

1_regios jelenlet-01

Kattintson a képre a nagyobb mérethez.

2_ingatlanpiacra epulo tevekenysegek-01-01-01

Kattintson a képre a nagyobb mérethez.

3_kordiagram-01-01

Kattintson a képre a nagyobb mérethez.

4_csoport_arbevetel-01-01

Kattintson a képre a nagyobb mérethez.

5_lakaspiaci_tranz es ertekesitett ingatlanok-01

Kattintson a képre a nagyobb mérethez.

6_folyositott lakashitelek-01-01

Kattintson a képre a nagyobb mérethez.

7_lengyel piac-01-01

Kattintson a képre a nagyobb mérethez.

8_ujepitesu_ingatlanok-01-01

Kattintson a képre a nagyobb mérethez.

9_impact-01-01

Kattintson a képre a nagyobb mérethez.


Részvényjegyzés

A nyilvános részvényjegyzésben részt vevők árkedvezménnyel jegyezhetnek a Duna House Holding részvényeiből.

Az MNB H-KE-III-716/2016. számú határozatával jóváhagyott Tájékoztató alapján a Duna House Holding Nyrt. törzsrészvényeit 2016. október 17-től nyilvános értékesítés ke­retében vásárolhatják meg a kül- és belföldi magánszemélyek és gazdálkodó szervezetek. A nyilvános értékesítéssel párhuzamosan zártkörű értékesítésre is sor kerül intézményi befektetők részére. A Duna House Holding Nyrt. részvények jegyzésére 3.900 – 5.250 forint közötti ársávban kerül sor, a végleges részvényárat a zártkörű jegyzésben kialakuló ár határozza meg, de az nem lehet magasabb a maximális árnál.

Kedvezményes részvényjegyzés

A nyilvános részvényértékesítés keretében kedvezményes részvényjegyzésre nyílik lehetőség, összesen legfeljebb 75 000 darab, részvényjegyzőnként legfeljebb 250 darab részvény erejéig. A kedvezmény mértéke a részvényár 10 százaléka, az érvényes jegyzést leadó befektetők automatikusan jogosulttá válnak a kedvezményes részvények elérésére. A kedvezménnyel megszerezhető részvények a kártyaleosztás szabályai szerint kerülnek elosztásra valamennyi, a nyilvános jegyzésben résztvevő befektető között. A kedvezményes ár a végleges részvényár 90 százaléka lesz.   Amennyiben a kedvezményes részvények iránti kereslet a 75 000 darabot meghaladja minden jegyző ugyanannyi számú kedvezményes részvényt kaphat, kivéve, ha a jegyző által igényelt mennyiség ennél kevesebb részvényt jelent. A kedvezményes részvényből a jegyző által igényelt, de legfeljebb 250 darab részvény szerezhető meg, az e fölötti részvényigények teljes áron kerülnek kielégítésre. A kedvezményes részvények allokálási szabályát a részvényjegyzési nyilatkozat leadásának időpontja nem befolyásolja.

Részvényjegyzési helyek és időszak
A Duna House Holding Nyrt. részvényeinek értékesítése október 17-én kezdődik és legkésőbb október 27. 14 óráig tart. A jegyzési periódus az első 3 nap után bármikor lezárható, amennyiben a beérkező jegyzések mennyisége alapján a forgalmazó és az értékesítő részvényes azt indokoltnak látja. A jegyezni kívánó magánszemélyek és cégek társaságunknál, mint forgalmazónál adhatják le részvényjegyzéseiket (a részvényjegyzési ív megtalálható a letölthető dokumentumok között) a jegyzésre kijelölt helyeken.

Részvényár

A Duna House Holding Nyrt. részvények jegyzésére 3 900 – 5 250 forint közötti ársávban kerül sor.A magánbefektetők számára elérhető nyilvános értékesítéssel párhuzamosan zártkörű értékesítésre is sor kerül intézményi befektetők részére. A végleges részvényárat a zártkörű jegyzésben kialakuló ár határozza meg, amely nem lehet magasabb az értékesítésre felajánlott részvények maximum áránál, azaz 5 250 forintnál. A kedvezményes részvényjegyzés keretében megvásárolható részvények kedvezményes ára a végleges részvényár 90 százaléka lesz.

A nyilvános értékesítés keretében megvásárolható részvénymennyiség

A nyilvános értékesítés keretében 150 ezer darab részvény lesz elérhető. A 75 000 darab kedvezményes részvény e keretből kerül felajánlásra, a kedvezményes részvények darabszáma nem növeli a nyilvános értékesítésre felajánlott részvények darabszámát. Amennyiben túljegyzés alakul ki a nyilvános részvényértékesítés keretében felajánlott részvénymennyiség a zártkörű, intézmények számára felajánlott részvénycsomagból legfeljebb további 450 ezer darab részvénnyel egészülhet ki, a forgalmazó, a kibocsátó és az értékesítő részvényes együttes döntése alapján.

A nyilvános és a zártkörű értékesítés keretében összesen legfeljebb 900 ezer darab részvény, valamint további maximum 90 ezer darab, csak túljegyzés esetén lehívható ú.n. Green Shoe részvény kerül értékesítésre a Duna House Holding Nyrt. összesen 3.060 ezer darab törzsrészvénye közül.

Jegyzés menete, jegyzési módok

A Duna House Holding Nyrt. részvényei társaságunknál személyesen, meghatalmazott útján, illetve online módon jegyezhetők. Az egyes lehetőségekről az alábbi menüpontokban tájékozódhat részletesen.

online jegyzés

Az online jegyzési lehetőség azon befektetőink számára elérhető, akik egyébként jogosultak az Erste Befektetési Zrt. www.ersteinvestment.hu című honlapján keresztül elérhető NetBroker elnevezésű internetes rendszer használatára.

jegyzés meghatalmazott útján

Értékpapírszámlával rendelkező ügyfeleink számára.

személyes jegyzés

Értékpapírszámlával rendelkező ügyfeleink számára / Ügyfélszámlával még nem rendelkező érdeklődőknek.

A részvényjegyzési helyek listája és a jegyzési ív megtalálható a letölthető dokumentumok között.

A jegyzés feltétele, hogy a magánszemély vagy gazdálkodó szervezet rendelkezzen értékpapírszámlával az adott forgalmazónál, leadja kitöltött részvényjegyzési nyilatkozatát, és a nyilatkozatban megjelölt darabszámú részvény maximum árral számított ellenértékét a forgalmazónál vezetett ügyfélszámlára átutalja a jegyzési nyilatkozat leadásakor, de legkésőbb a jegyzési időszak lezárásáig. Az értékpapír és ügyfélszámlával még nem rendelkező érdeklődőknek számlát kell nyitniuk ahhoz, hogy részt vehessenek a jegyzésben. A számlanyitás pontos feltételeit itt ismerheti meg, illetve a jobb oldalsávban feltüntetett elérhetőségeken keresztül, kérjük kérjen visszahívást és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Jegyzési eredmények

A jegyzési időszak lezárását követően, 2 munkanapon belül kerül meghatározásra a jegyzési igények kielégítésének mértéke, és a végleges részvényár - amely a maximális részvényenkénti árat nem haladhatja meg -, valamint a kedvezményes ár. Amennyiben a zártkörű értékesítésben a maximális árnál alacsonyabb ár alakul ki, úgy ez lesz az irányadó a nyilvános jegyzésben résztvevők körében is.  Ekkor kerül meghatározásra a jegyzési igények kielégítésének mértéke is. A jegyzési igények a kedvezményes részvények tekintetében kártyaleosztásos módon, ezen mennyiség felett jegyzésarányosan kerülnek kielégítésre. Amennyiben a túljegyzés miatt a részvényjegyzési igény meghaladta az egy befektető által megvásárolható részvénymennyiséget, a különbözet a forgalomba hozatali eljárás lezárását követő 7 napon belül maradéktalanul visszakerül a befektető adott forgalmazónál vezetett ügyfélszámlájára.

A Társaság részvényeivel minden részvénytulajdonos egyidőben, az első kereskedési naptól kezdheti meg a kereskedést. E napot a Társaság kérelmére a Budapesti Értéktőzsde jelöli ki, az értékesítés sikeres lezárását követően. A Társaság részvényeivel való tőzsdei kereskedés megkezdésére előreláthatólag a jegyzési időszak lezárását követő 2-4 héten belül kerül sor.

A befektetők teljeskörű informálása érdekében a tájékoztató teljes szövege a dunahouse.com/reszvenyjegyzes oldalon és a forgalmazók által kijelölt jegyzési helyeken is elérhető.


Tájékoztató

Tájékoztató letöltése

A Magyar Nemzeti Bank, mint pénzügyi felügyelet a nyilvános értékesítéssel összefüggésben készített összevont tájékoztatót 2016. október 12-én H-KE-III-716/2016. számú határozatával jóváhagyta. A befektetők teljeskörű informálása érdekében a tájékoztató teljes szövege az alábbiakban elérhető.


Letölthető dokumentumok

Főbb pénzügyi adatok
2013és 2015 éves
2016 H1 konszolidált, auditált számsorok
2016 H1 konszolidált proforma auditált számsorok

Cégbemutató
Cégbemutató prezentáció
Vezető testületek: Igazgatóság, FB

Jegyzési tudnivalók
IPO Hirdetmény
Jegyzési módok
Jegyzési helyek listája
Jegyzési ív minta
Meghatalmazás minta


A fenti információk nem teljeskörűek, a részvényjegyzés részletes feltételei és a befektetési döntés meghozatalához szükséges további információk a Duna House Holding Nyrt. („Kibocsátó”) részvények nyilvános értékesítésével kapcsolatos tájékoztatóban részletesen megismerhetőek. A tájékoztató megtekinthető a dunahouse.com/reszvenyjegyzes oldalon és a forgalmazók honlapján, így a jelen weboldalon is.

Az Erste Befektetési Zrt. (1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26.; tevékenységi engedély szám: E-III/324/2008 és III/75.005-19/2002; tőzsdetagság: BÉT és Deutsche Börse AG) forgalmazóként jár el a Duna House Holding Nyrt. részvények nyilvános értékesítése során. A Tájékoztatóban szereplő információkért a forgalmazók, a Kibocsátó, az Értékesítő Részvényes és a Medasev International felelőssége nem egyetemleges, ezért a részvények nyilvános értékesítése a befektetők szempontjából kiemelten kockázatosnak minősül. A jelen tájékoztatás a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény szerint kereskedelmi kommunikációnak minősül. Kérjük, hogy befektetési döntése meghozatala előtt óvatosan mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatát, díjait, továbbá a számlavezetéshez kapcsolódó díjakat és költségeket

 

Jegyzési információk 

Tel: 06 1 235 5885

Üzletkötőink elérhetősége

Személyes jegyzés:

Erste Investment Pont
1054 Budapest, Szabadság tér 14.