Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

Strukturált Értékpapírok

 

Az Erste széleskörű termékpalettával áll ügyfelei rendelkezésére változatos befektetési lehetőségeket kínálva a különféle piaci helyzetekre. Tartósan alacsony kamatkörnyezet esetén különösen nehéz megtalálni az egyensúlyt a hozam elvárások és a vállalható kockázatok között. Az Erste Strukturált Értékpapír kínálatával elsősorban erre igyekszik megoldást nyújtani.


Mi is az a Strukturált Értékpapír?

A strukturált értékpapírok olyan (értékpapírosított) befektetési termékek, melyek futamidő alatti, illetve lejáratkori kifizetése mindig feltételhez kötött, jellemzően egy vagy több mögöttes termék – például részvénypiaci index, egyedi részvény, esetleg részvénykosár – teljesítményétől függ. Ennek köszönhetően a kifizetés struktúrától függően igen változatos lehet. A konkrét kifizetés feltételei Kibocsátónként, struktúránként és termékenként változhatnak, pontos leírásukat az adott értékpapírokhoz készített Terméktájékoztató, illetve angol nyelvű Végleges Feltételek (Final Terms) dokumentum tartalmazza.


Kinek ajánljuk a figyelmébe?

  • akik forint, euró vagy dollár megtakarítással rendelkeznek, hiszen az Erste által forgalmazott Strukturált Értékpapírok jellemzően ezekben a devizanemekben érhetőek el
  • akik a piaci kockázatmentes hozamnál magasabb hozamot szeretnének elérni
  • hajlandóak nagyobb kockázatot vállalni és kedvelik az izgalmasabb befektetési struktúrákat.


Főbb kockázati tényezők

  • A Strukturált Értékpapírok jellemzően nem tőkevédettek, így előfordulhat, hogy ha a Mögöttes termék(ek) árfolyama a kifizetési feltétel szempontjából nem a kedvező irányba változik, lejáratkor a befektetett tőkénél alacsonyabb összeg kerül kifizetésre a befektetők számára.
  • A magasabb hozam lehetősége általában magasabb kockázattal párosul.
  • Kibocsátói kockázat.


elérhető termékeinkERSTE Protect Express OneStar Insurance EUR 21-24
SocGen Protect Express OneStar Insurance HUF 21-24
ERSTE Protect Express OneStar US Banks USD 21-24
Credit Suisse 90% USD Future Mobility Garant 21-25A fenti leírás nem teljes körű, tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak. Célja kizárólag a Strukturált Értékpapírokkal kapcsolatos egyes specifikus információk, termékjellemzők megismertetése a befektetőkkel, amelyek segítséget kívánnak nyújtani ahhoz, hogy az ügyletkötés előtt kellő információval rendelkezzenek e befektetési formáról.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az Erste Group Bank AG által kibocsátott értékpapírok kibocsátásához készült 2016. február 10-i keltezésű Equity Linked Note Programme, annak magyar nyelvű összefoglalója és az egyes értékpapírok forgalomba hozatala kapcsán készült angol nyelvű Final Terms a Kibocsátó www.erstegroup.com és az Erste Befektetési Zrt. (1148 Budapest, Népfürdő u. 44-46., tev. eng. szám: E-III/444/4008 és III/75.005-19/4004, tőzsdetagság: BÉT és Deutsche Börse AG) oldalán (www.ersteinvestment.hu), míg a Credit Suisse AG által kibocsátott értékpapírok (Note-ok, Certifikátok és Warrantok kibocsátásához készült Strukturált Termék Programjának részét képező „Trigger Redeemable and Phonenix Securities Base Prospectus” és a „Reverse Convertible and Worst of Reverse Convertible Securities Base Prospectus” elnevezésű Tájékoztató) és a Magyarországon is forgalomba hozott egyes strukturált értékpapírok forgalomba hozatala kapcsán készült Végleges Feltételek (Final Terms, illetve azok magyar nyelvű összefoglalója) a forgalmazó Erste Befektetési Zrt. (1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26., tev. eng. szám: E-III/324/2008 és III/75.005-19/2002, tőzsdetagság: BÉT és Deutsche Börse AG) oldalán (www.ersteinvestment.hu-n az egyes termékek aloldalán) rendelkezésre állnak, melyeket kérjük, figyelmesen olvasson el befektetési döntése előtt.

Kérjük, hogy befektetési döntése meghozatala előtt óvatosan mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatát, díjait, a számlavezetéshez kapcsolódó díjakat, költségeket és a befektetésekből származó esetleges károkat, továbbá döntésekor vegye alapul a Strukturált Értékpapírokhoz kapcsolódó kockázatokat is, mely kockázatok eltérőek lehetnek a termék mögöttes struktúráját képező eszközök kockázataitól és amellyel kapcsolatosan a jelen leírás is tartalmaz tájékoztatást. Kérjük, fontolja meg, hogy ezen termék valóban megfelel-e befektetési céljainak, pénzügyi ismereteinek, kockázatviselő képességének és kockázatvállaló hajlandóságának.

Felhívjuk figyelmét az MNB fogyasztóvédelmi honlapjára, amely számos tájékoztatóval. valamint az összehasonlítást, választást segítő alkalmazásokkal segíti Önt az egyes pénzügyi kérdései megválaszolásában. Az MNB fogyasztóvédelmi honlapjának elérhetősége: http://www.mnb.hu/fogyasztovedelem