Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

 
 

TBSZ és Nyesz-R számlával az adókedvezményekért

 

Tartós Befektetési Számla (TBSZ)

A Tartós Befektetési Számla (TBSZ) lényege, hogy a befektetéseire vonatkozó 15%-os kamat- és árfolyamnyereségadóra, valamint az osztalékadóra vonatkozó adózás kedvezőbbé tehető, ha a TBSZ-en helyezi el befektetését, megtakarítását és e számlájáról nem vesz ki a megnyitás évét követő 3-5 évig.

promo: Adóelőny banner 455x96


Erste Nyugdíj-előtakarékossági Számla (NYESZ-R)

  • 20%-os, de legfeljebb 100.000 Ft adójóváírás a legkésőbb december 31-ig befizetett összegre!
  • Adómentes befektetési lehetőség megtakarításainak
  • Jól megérdemelt nyugdíjas évek anyagi biztonságban
  • Kiszámíthatóbb jövő

Bővebben a Nyesz-R számlárólBővebben a TBSZ számlárólJelen tájékoztató anyag nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak és befektetési tanácsadásnak, továbbá adótanácsadásnak.

A jelen tájékoztatóban hivatkozott adójóváírás iránti igény az adóbevallásban érvényesíthető az ügyfél összevontan adózó jövedelmének adója (SZJA) terhére, amelyet a NAV utal át nyugdíj-előtakarékossági számlára.

A jelen tájékoztatás a kiadáskor (2013.01.02.) hatályos jogszabályokat veszi figyelembe. A nyugdíj-előtakarékossági számlára vonatkozó szabályok (így különösen az adójogszabályok, illetve azok értelmezései) változhatnak, amelyből eredő következményekért az Erste Befektetési Zrt. nem felelősEzért a megfelelő befektetési döntései meghozatala előtt kérjük, részletesen tanulmányozza át a Nyugdíj-Előtakarékossági Számlára és az azon elhelyezett befektetések adózására vonatkozó előírásokat, valamint az ERSTE BEFEKTETÉSI ZRT. mindenkori Üzletszabályzatáról, hirdetményeit és a vonatkozó szerződéseit.

A jelen tájékoztatóban foglaltak nem teljes körűek és az Erste Befektetési Zrt. a változtatás jogát fenntartja.