Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

fej: Szolg Állam Külföldi Kötvény

Egyéb kötvények

Külföldi kötvények

Mit kínálunk Önnek?

Ügyfeleink részére lehetőséget biztosítunk külföldi kötvények vásárlására is.

A jelenlegi szabályozás lehetővé teszi, hogy befektetőink bármely országban bejegyzett vállalat kötvényeiből, illetve bármely ország által kibocsátott állampapírokból szabadon, korlátozás nélkül vásároljanak.


A külföldi értékpapírok esetében is igaz, hogy az államkötvények jellemzően alacsonyabb kockázatot hordoznak magukban, mint az ugyanabban az országban működő vállalati kibocsátók értékpapírjai.

Kinek ajánljuk

Olyan ügyfeleinknek ajánljuk, akik a forint esetleges gyengülésében bíznak, így a hatékony piacokra jellemző mérsékeltebb reálhozam ellenére is egyéb, a hazaitól eltérő devizanemben szeretnék tartani megtakarításaikat.

Hogyan adhat megbízást?

Tanácsadóink elfogadnak megbízást telefonon, faxon vagy akár személyesen.

Siklósi Norbert (06 1) 235 5842

Vállalati kötvények

Mit kínálunk Önnek?

A vállalati kötvények hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok, amelyek esetében a kibocsátó vállalat adja a visszafizetési garanciát.

Kamatozás szempontjából megkülönböztetünk fix és változó kamatozású, valamint diszkont áron kibocsátott vállalati kötvényeket.

Jellemző, hogy a hitelminősítéséből adódóan magasabb kockázattal kell számolnunk egy társaság által kibocsátott instrumentumok vásárlásakor, mint a gazdálkodásának színhelyéül szolgáló ország által kibocsátott, hasonló futamidejű állampapírok esetében. Ennek megfelelően a vállalati kötvények elvárható hozama is magasabb, mint az adott állam által kibocsátott értékpapíroké.Azonban vannak kivételek: olyan társaságok, amelyek kockázata a hitelminősítésük alapján alacsony (pl.: "AAA"), ezáltal hozamuk is közelít egy hasonló futamidejű állampapírhoz.
A legtöbb vállalati kötvény likvidátási tulajdonságai nem túl kedvezőek.

Kinek ajánljuk

Hosszabb távú befektetést kedvelő ügyfeleink részére ajánljuk, akik az állampapírokétól eltérő kockázat ellenében magasabb hozammal számolhatnak, vállalva a mobilizálás esetleges hátrányait, nehézségeit is.

Hogyan adhat megbízást?

Tanácsadóink elfogadnak megbízást telefonon, faxon vagy akár személyesen.

Siklósi Norbert (06 1) 235 5842

bővebben az elérhető értékpapírokról

Egyéb állampapírok
Vállalati kötvények