Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

 
 

Devizaügyletek

 

Devizában nyilvántartott értékpapírok forgalmazása

Amennyiben Ön már rendelkezik devizával

Amennyiben Ön devizában nyilvántartott értékpapírt kíván vásárolni, az Erste Bank Hungary Zrt. fiókhálózatában lehetősége van devizát befizetni, illletve felvenni értékpapírszámlájáról EUR, USD, CHF és GBP devizanemekben.

Amennyiben rendelkezik az Erste Bank Hungary Zrt-nél vezetett EUR, USD, CHF vagy GBP devizaszámlával, értékpapírszámlája és devizaszámlája között átvezetési megbízásokat is adhat.

Devizáját átutalhatja az Erste Befektetési Zrt. devizaszámláira is, az átutalás közlemény rovatában az Ön nevét és 7 jegyű értékpapírszámlaszámát feltüntetve.

SWIFT kód: GIBAHUHB

Kedvezményezett (Beneficiary): Erste Investment BP

Számlaszám amerikai dollár (USD) esetében:
HU74 11600006-00000000-03047404

Számlaszám euro (EUR) esetében:
HU41 11600006-00000000-03584505

Pénzforgalmi tranzakciók

Devizaváltás a NetBrokerben

Számláján levő szabad forint egyenlege terhére devizás értékpapírra is adhat vételi megbízást. Ebben az esetben a vételi tranzakcióval egybekötve devizaváltást is kérhet. A váltás azonnal megtörténik számláján az Erste Befektetési Zrt. által jegyzett devizaárfolyamon.

Eladás esetén az eladásból származó deviza forintra konvertálását is kérheti üzletkötőjétől, vagy a NetBrokerben a Pénzügyek/Devizaváltás menüpontban. Az interentes devizaváltásra az eladást követő 30 napon belül van lehetősége.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak befektetésből származó deviza váltható számláján!