Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

Részvény vétel - ajánlatadás

 

Részvény kiválasztása

A NetBroker rendszerben a Tőzsdei kereskedés menüpontban kattintson a XETRA-Frankfurt, XETRA-Bécs vagy USA fülre. A rendszer ezután listázza az elérhető részvényeket. A kiválasztott részvény sorában kattintson a vétel gombra, ekkor az alábbi ablak ugrik fel.

Megbízási jegy

Olvassa el figyelmesen a megbízási jegyen található információkat, és töltse ki megbízás típusát, limit-, aktiválási ár mezőket (ha szükséges), valamint a darabszámot és érvényességet.

nb: Külföldi kötjegy
A megbízási jegy elemei külföldi termék vásárlása esetén

Devizaváltás a megbízási jegyen

A megbízási jegy alsó harmadában találja a devizaváltással kapcsolatos beállításokat. A rendszer a fenti részben Ön által beírt adatok alapján kiszámolja, mennyi euróra van szükség megbízásának teljesítéséhez (Fizetendő (1)). A számláján rendelkezésre álló eurót a Befektethető egyenleg (2) soron látja. Amennyiben nincsen euró az értékpapírszámláján a NetBroker a Forintegyenleg terhére eurót vásárol az aktuális váltási árfolyamon. (Váltási árfolyam (EURHUF)(3)).

Ha a "Devizaegyenleg terhére" vásárolja a kiválasztott külföldi részvényt, akkor nem történik devizaváltás. Ilyenkor az értékpapírszámláján elhelyezett eurót használja fel részvényvásárlásra. Lehetősége van arra is, hogy a befektetés ellenértékét részben a Devizaegyenleg terhére, részben a Forintegyenleg terhére teljesítse.

Megbízás rögzítése

A megbízási jegy benyújtása (Megbízás rögzítése) és megerősítése után a NetBroker leváltja a Forintegyenleg terhére beírt eurót. A devizaváltás attól függetlenül megtörténik, hogy részvény vételi megbízása a tőzsdén teljesül-e vagy sem. Ha a későbbiekben a még nyitott részvény vételi megbízását visszavonja, annak érvényessége lejár, vagy az Ön által megadott limitárnál a megbízás kedvezőbben teljesül, akkor a részvényvásárlásra fel nem használt euró devizaegyenlegébe kerül. A számlájára ily módon jóváírt eurót szabadon felhasználhatja, de visszaváltani addig nem tudja, míg nem fekteti be.

Piaci áras vételi megbízás esetén a megbízás értékét az előző napi záróár + 15%-on számítja a rendszer. Ennek megfelelően végzi el a devizaváltást is. Ha ajánlata kedvezőbb áron teljesül, a részvényvásárlásra fel nem használt euró bekerül devizaegyenlegébe.

Limit áras vételi megbízás: abban az esetben, ha limitáras vételi megbízását felfelé módosítja, az eredeti megbízás és a megnövelt értékű megbízás közötti különbözetet leváltja a módosítás rögzítésével és jóváhagyásával.