Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

Reverse Convertible - Részvény

 

Az Erste Strukturált Termék Részvény Reverse Convertible (RC)- (továbbiakban Termék) egy olyan befektetési forma, amely a piaci kockázatmentes hozamot meghaladó extra hozam elérésére ad lehetőséget. Ehhez az szükséges, hogy e Termék mögöttes struktúrájában szereplő, megjelölt részvény (továbbiakban Alaptermék) árfolyama kis mértékben gyengüljön, stagnáljon vagy erősödjön.

1. Kinek ajánljuk a figyelmébe a Terméket?

  • akik az Alaptermék árfolyamának oldalazó mozgására számítanak;
  • akik vonzó Bónusz kifizetésben szeretnének részesülni a termék lejáratakor;
  • akik rugalmas, egyedi igényeiknek leginkább megfelelő befektetési lehetőséget keresnek.

2. Főbb paraméterek

Ügyletkötéskor a következő paraméterek kerülnek meghatározása az Ügyfél döntése függvényében

Alaptermék A Termék nevében megjelölt, tőzsdén jegyzett részvény. Az elérhető részvény Alaptermékek listája itt található.
Kötési árfolyam Az Alaptermék előre meghatározott, az ügyféllel e Termék megvásárlására kötött szerződésben rögzített azon árfolyama, amelyen a Befektetett összeg Alaptermékben kerülhet kifizetésre.
Megfigyelési időpont Az ügyféllel megállapodott azon időpont, melyben rögzítésre kerül az Alaptermék azon árfolyamértéke, mely a lejáratkor történő kifizetés meghatározásában irányadó.
Bónusz Értéke az Alaptermék árfolyam alakulásától függetlenül kifizetésre kerül. Mértéke a Befektetett összeg előre meghatározott százaléka, éves (360 napos) bázissal számolva.

Részleteket lásd az Általános Terméktájékoztatóban

3. Fontos összefüggések

Termékparaméterek változása   Bónusz értéke
Kamatkörnyezet emelkedik strukt: Nyíl
Alaptermék volatilitása nő strukt: Nyíl
Alaptermék üzletkötéskor érvényes azonnali ára és a Kötési árfolyam
közti különbség csökken
strukt: Nyíl

4. Lejáratkori kifizetés meghatározása

strukt: RC részvény piramis fent

Nem

strukt: Nyíl dél-nyugat strukt: Nyíl dél-kelet

Igen

strukt: RC részvény piramis bal strukt: RC részvény piramis jobb

Részleteket lásd az Általános Terméktájékoztatóban

5. Előnyök és kockázatok összevetése

Előnyök Kockázatok
vonzó Bónusz kifizetés minden esetben; nem tőkevédett befektetés, az Ügyfelet a Befektetett tőke Alaptermékben történő kifizetése esetén tőkeveszteség érheti;
rugalmasan alakítható termékparaméterek; az Alaptermék teljesítményétől függetlenül lejáratkor a maximális kifizetés a Befektetett tőke Bónusszal növelt értéke;
előnyös befektetési lehetőség oldalazó piacon. másodlagos piac hiánya;
  Előállító kockázata.

Kapcsolódó dokumentumok

Általános Terméktájékoztató
Üzletszabályzat

A jelen dokumentumban foglalt információk nem teljes körűek és a változtatás jogát az Erste Befektetési Zrt. fenntartja. A jelen dokumentum tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak. A leírtak célja kizárólag az adott Strukturált Termék fajtával kapcsolatos egyes specifikus információk megismertetése a befektetőkkel, amelyek segítséget kívánnak nyújtani ahhoz, hogy az ügyletkötés előtt kellő információval rendelkezzenek e befektetési formáról. A Strukturált Termékekkel kapcsolatos további információkat Üzletszabályzatunk is tartalmazza, amely elérhető az Erste Befektetési Zrt. honlapján (www.erstebroker.hu). Kérjük, hogy amennyiben megfontolt befektetési döntése meghozatala érdekében e Termékkel kapcsolatosan a fentieken túlmenően további tájékoztatásra van szüksége, szíveskedjen társaságunk munkatársait felkeresni, akik készséggel állnak rendelkezésére.Kérjük továbbá, hogy befektetési döntése meghozatala előtt óvatosan mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatát, díjait, a számlavezetéshez kapcsolódó díjakat, költségeket és a befektetésekből származó esetleges károkat, továbbá döntésekor vegye alapul a Strukturált Termékekhez kapcsolódó kockázatokat is, mely kockázatok eltérőek lehetnek a termék mögöttes struktúráját képező eszközök kockázataitól és amellyel kapcsolatosan a jelen dokumentum is tartalmaz tájékoztatást.