Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

fej: Szolg Strukturált Fix 10

Erste Tartós Kötvény 2

Egyszerűen nagyszerű!

Kinek ajánljuk a figyelmébe az Erste Tartós Kötvény 2-t?

  • akinek fontos a biztonság, hiszen a piac teljesítményétől függetlenül, a kötvény lejáratakor biztosított (Kibocsátási árfolyamon) a befektetett összeg és a teljes futamidőre számított 20,13%-os (EHM 6,5%) hozam kifizetése;
  • aki az egyszerű megoldások híve;
  • aki optimalizálni szeretné kamatadó-fizetési kötelezettségeit, hiszen a Kötvény Tartós Befektetési Számlára és Nyugdíj-előtakarékossági Számlára (NYESZ-R) is jegyezhető*.

Termékparaméterek

A kötvény jellege Diszkontkötvény
Kibocsátó Erste Group Bank AG
Névérték 300 000 HUF
Kibocsátási Árfolyam 83,2432%, azaz 249 729,6 Ft.
Jegyzési diszkontráta 5,15% (EBKM: 5,15%) –a napi jegyzési diszkont árak a Végleges Feltételek 1. számú mellékletének megfelelően kerültek meghatározásra.
Tőke- és hozamvédelem A kötvény lejáratkori elszámolásakor a Névérték kifizetésre kerül.
Devizanem HUF
Lejáratkori kifizetés Névérték (100%)
Lejárat napja 2013. november 11.
Futamidő, elszámolás 2010. december 14-től 2013. november 11-ig.
Lejáratkori elszámolás: Lejáratkor lejárat napját követő első munkanap.
Tőzsdei bevezetés Wiener Börse

Letölthető dokumentumok

Ügyféltájékoztató (Magyarul)
Adózási tudnivalók (Magyarul)
Alaptájékoztató (Angolul)
Alaptájékoztató kiegészítés (Angolul)
Végleges feltételek (Angolul)
Végleges feltételek (Magyarul)

Lejáratkori kifizetés meghatározása

A kötvény jegyzésért a Névérték 83,2432%-át (Kibocsátási árfolyam) kell fizetni. Ezt az árfolyamot a jegyzés alatt a Jegyzési diszkontrátával csökkentjük, azaz Ügyfelünk a Kötvényt a jegyzés alatt e kedvező – a jelenlegi jegybanki alapkamathoz közeli – 5.15%-os diszkontrátával csökkentett árfolyamon érheti el. Az Erste Group Bank AG a kötvény lejáratkor a Névértéket fizeti ki, így Ön a kötvény indulásától a futamidő végéig 20,13%-os, (EHM 6,5%) hozamot ér el.

Értékesítési időszak

A kötvényt 2010. november 8-tól 2010. december 10. 16:00-ig lehet jegyezni a Végleges Feltételekben foglalt részletes szabályok szerint. A kötvény jegyzési időszaka korábban is lezárható.

A diszkont kötvények jellege

A diszkont kötvények olyan értékpapírok, melyeket az Ügyfél a kötvény névértékénél alacsonyabb, úgynevezett diszkont forgalombahozatali áron vásárolhat meg. A diszkont kötvény lejáratkor névértéket fizet, ebből következően az Ügyfél nyeresége a névérték és a diszkont ár különbsége.

Másodlagos piac

Lejárat előtti visszaváltás esetén visszaváltási díj kerül felszámításra, melynek mértéke 4%, havonta 0,2%-al csökken, azaz a 21. hónaptól díjmentes. Tőzsdei értékesítés esetén a díjakat a megbízott befektetési szolgáltató hatályos Díjjegyzéke határozza meg.

A Kötvény árára ható tényezők

  • A piaci hozamok, elsődlegesen a kockázatmentes hozamok (a hozamok csökkenése esetén a Kötvény árfolyama nő, és fordítva);
  • lejáratig hátralévő idő.

Kockázati tényezők

  • a futamidő alatti kötvény árfolyam eltérhet elméleti értékétől. A futamidő alatti árfolyamot nagyban befolyásolja a másodlagos piac alacsony likviditása, így előfordulhat, hogy futamidő alatt a kötvény értéke eltér az elméleti ártól és Ügyfelünk a kötvényt a befektetett tőkénél alacsonyabb áron tudja értékesíteni;
  • a tőke- és hozamvédelem (amely jelen termék esetében a névérték visszafizetésére vonatkozó kötelezettséget jelenti) csak lejáratkor érvényes;
  • kibocsátói kockázat.

Egyéb feltételek

Az Erste Tartós Kötvény 2. egyéb részleteiről kérjük, tájékozódjon a kötvények forgalomba hozatalához készült Végleges Feltételekből és az Alaptájékoztatóból, melyek megtalálhatóak az Erste Befektetési Zrt. www.erstebroker.hu valamint a Kibocsátó honlapján produkte.erstegroup.com.

A hirdetésben foglalt információk nem teljes körűek, céljuk kizárólag az adott kötvény fajtával, illetve az egyedi termékkel kapcsolatos egyes specifikus információk megismertetése a befektetőkkel. Felhívjuk a figyelmet, hogy az Erste Group Bank AG által kibocsátott kötvények kibocsátási programjához készült Alaptájékoztató (Prospectus – Erste Group Bank AG - €30,000,000,000 Debt Issuance Programme – 2010. június 8-i kibocsátású és annak kiegészítései) és a Magyarországon forgalomba hozott egyes kötvények forgalomba hozatala kapcsán készült Végleges Feltételek a Kibocsátó produkte.erstegroup.com és az Erste Befektetési Zrt. (1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26., tev. eng. szám: E-III/324/2008 és III/75.005-19/2002, tőzsdetagság: BÉT és Deutsche Börse AG) oldalán (www.erstebroker.hu) rendelkezésre állnak, melyeket kérjük, figyelmesen olvasson el befektetési döntése előtt, továbbá óvatosan mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatát, díjait, a számlavezetéshez kapcsolódó díjakat, költségeket és a befektetésekből származó esetleges károkat, továbbá ismerje meg a kötvényekhez kapcsolódó kockázatokat. A leírásban foglaltak áttanulmányozása nem helyettesíti a kibocsátói dokumentumok ismeretét.

A hirdetés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak, a leírtak alapján az Erste Befektetési Zrt.-vel szemben igény nem érvényesíthető.