Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

fej: Dax részvények 195x105

DAX részvények

Olvassa el a DAX indexben szereplő vállalatok rövid bemutatását.

Adidas Salomon Fresenius SE Vz
Allianz HeidelbergCement AG
BASF Henkel AG
Bayer Infineon Technologies AG
Beiersdorf Aktiengesellschaft K+S Aktiengesellschaft
BMW Linde
Commerzbank MAN
Daimler Merck KGaA
Deutsche Bank Metro
Deutsche Börse Munich RE
Deutsche Lufthansa AG RWE
Deutsche Post SAP
Deutsche Telekom Siemens
E-ON ThyssenKrupp
Fresenius Medical Care AG Volkswagen

Adidas

A Herzogenaurach-i Adidas Salomon a sporttermékek piacán a második helyet foglalja el világviszonylatban. Az Adidas több márkanév alatt is kínál sporttermékeket . A Salamon a túrázáshoz, és téli sportokhoz nyújt felszereléseket, a TaylorMade-Adidas Golf-tól golftartozékok, ruhák, golflabdák kaphatók. A Mavic márkája a bicikliseket szolgája ki, és persze nem feledkezhetünk meg a vezető márkákról, az Adidas lábbelikről, sportszerekről, labdákról és táskákról sem.
Vissza a listához


Allianz

Az Allianz a világ egyik legnagyobb biztosítási és pénzügyi szolgáltatóháza. Európában piacvezető és a világon is a második legnagyobb tőzsdei értékű biztosítócsoport. Három alaptevékenysége a vagyon-, baleset-, élet- és egészségbiztosítás, a vagyonkezelés, valamint a banki szolgáltatások. Ügyfelei számára 700 milliárd euró (180.000 milliárd forint) vagyont kezel világ több mint 70 országában. Az Allianz emellett 18 országban, köztük Németországban és Magyarországon is piacvezető, a kelet-közép-európai régióban is a legjelentősebb biztosítócsoport. Közel 120.000 munkatársat foglalkozat szerte a világon.
Vissza a listához


BASF

Badische Anilin und Soda Fabrik, azaz BASF, napjainkban már kikerülhetetlenül része lett életünknek. A Ludwigshafen központú vállalat, amely feltalálta az indigót, a műtrágyagyártáshoz nélkülözhetetlen tiszta ammóniát hozott létre, és amely számos Nobel díjast tudhat egykori vezetői között mára világelső a vegyiparban. A cég 130 éves történelme során 5 kulcs üzletággá fejlődött ki:

  • Egészség és Táplálkozás (gyógyszerek, vitaminok, táplálékkiegészítők, kozmetikumok)
  • Színező- és adalékanyagok (színezékek, festékek, ragasztók)
  • Vegyi alapú termékek (oldószerek, mosószerek, vegyszerek)
  • Ipari műanyagok
  • Olaj- és Gázipari termékek, (üzemanyagok, nyersolaj, természetes gázok).

A csoport alapvető célja, hogy forradalmasítsa a kémia és vegyipar területeit.
Vissza a listához


Bayer

Az Aszpirin feltalálója, a Leverkusen központú Bayer igazi óriássá nőtte ki magát a gazdasági világban. A vállalat tevékenységét az emberi élethez alapvetően szükséges termékek fejlesztésére és forgalmazására alapozza. A Bayer jelen van: egészség, táplálkozás, öltözködés, építőipar, szállítmányozás, információs technológia, műanyagipar, műtrágyagyártás, molekuláris biológia területén is.
Vissza a listához


Beiersdorf Aktiengesellschaft

A Beiersdorf AG több különböző területen képviselteti magát: testápolószereket (Nivea), eldobható egészségügyi cikkeket, valamint ragasztószereket gyárt és fejleszt. Termékeinek forgalmazását saját maga szervezi és bonyolítja. Ezek között a termékek között találhatóak haj- és bőrápolók, arcpakolások, naptejek, gézek, sebészkesztyűk, szorítóharisnyák valamint ragasztószerek illetve csomagolórendszerek is.

Mára a Beiersdorfba több mint 150 kisebb cég olvadt be, így mára hozzávetőlegesen 20.000 munkavállalót foglalkoztat. A különböző üzleti területek közül - nevezetesen a szépségápolási, fogyasztási cikkek és a ragasztószerek - a cég fókusza a szépségápolásra esik.
Vissza a listához


BMW

BMW (Bayerische Motoren Werke): stílus és legenda. Kezdetben, mint repülőgép-hajtómű gyár üzemelt. Napjainkban azonban a BMW a motorgyártásban és a luxusautók gyártásában is egyaránt részt vesz.

A BMW-nek 7 autógyára van Németországban, 1 Ausztriában, 1 Dél-Afrikában és 1 az USA-ban, és világszerte rendelkezik márkakereskedésekkel. 2001-ben mutatkozott be a 7-es sorozat, technikai újítások sorával, és újra életre keltették a Minit is. 2002-ben novemberben a BMW AG eladási számai - először egyetlen éven belül - elérték az 1.000.000 db-ot. A 7-es sorozat világméretű népszerűsége a luxusautók között az első helyre tette a cég zászlóshajóját.
Vissza a listához


Commerzbank

A Commerzbank az egyik legnagyobb bank Németországban, de szolgáltatások széles skáláját kínálják egyéni és vállalati ügyfelek részére a régiós országokban is.

A vállalat több mint 700 képviselettel rendelkezik Németországban. A határokon túl is jelentős hálózat kiépítésével, illetve stratégiai kapcsolatok létrehozásával igyekszik megerősíteni pozícióját az európai piacon. Ezt a Crédit Lyonnais, vagy a Generali Assicurazioni csoportokkal létrehozott megállapodások segítik elő.
Vissza a listához


Daimler

A Daimler AG egy a világ legsikeresebb autógyártó cégei közül. Olyan részlegeivel, mint a Mercedes-Benz Cars, a Daimler Trucks, a Mercedes-Benz Vans és a Daimler Buses, a Daimler Group az egyik legnagyobb prémium kategóriás autógyártója, valamint világviszonylatban a legnagyobb kommersz gépjármű gyártója.

A cég foglakozik még lízinggel, biztosítással, flotta-menedzsmenttel és gazdasági szolgáltatásokkal is a Daimler Financial Services részlegében.
Vissza a listához


Deutsche Bank

A Deutsche Bank az euró zóna egyik legnagyobb szereplője. 1500 bankfiókjának és 75.000 alkalmazottjának köszönhetően világméretekben is jelentős, hiszen 60 országban van jelen. Szerte a világon 9.000.000 egyéni ügyfél igényeit igyekszik kielégíteni.

A Deutsche Morgan Grenfell, leányvállalat 7600 alkalmazottja kereskedik a világ pénzügyi piacain, 40 országban kínálva szolgáltatásokat. A Scrudder megvásárlásával 2001 szeptemberében nagyot léptek elő a világ vagyonkezelési ranglistájában, ahol jelenleg a negyedik helyet foglalják el. A vállalat jól meghatározott célja, hogy a legjobb pénzügyi szolgáltatásokat nyújtsa szerte a világon. 2001-ben a Deutsche Bank stratégiai megállapodást kötött az Allianz-Dresdner és Commerzbank csoportokkal, amelyekkel közösen EuroHypo néven összpontosították jelzálog-hitel tevékenységüket.
Vissza a listához


Deutsche Börse

A DAX, a STOXX és az EUROSTOXX indexek nevei bárkinek ismerősen csenghet, aki figyelemmel követi az európai tőzsdei piacok történéseit. Kis- és nagybefektetők egyaránt fektethetik be ezen indexek komponenseibe likvid vagyonukat a Deutsche Börse-n keresztül, amely az egyik legnagyobb vállalat az európai részvénypiacon számos kiegészítő tevékenységével, illetve az azokhoz kapcsolódó rendszerekkel.

A részvény és különböző derivatívok kezelésétől a klíringig, a piaci információk szolgáltatásától a különböző komplex rendszerekig terjed a vállalat kínálata. A DB minden területen, ahol jelen van csúcstechnikával és a legjobb minőségű szolgáltatással igyekszik ügyfelei megelégedettségét szolgálni. A csoport tulajdonában van a Xetra névre hallgató elektronikus kereskedési piac is, amely a világ második legjelentősebb ilyen rendszere, amely ezek mellett széles kiépített partneri kapcsolatokat működtet Európa más elektronikus rendszereivel. A luxemburgi Cedellel történt házasságnak köszönhetően a Börse klíring szolgáltatásokat is ellát, illetve a német tőzsde a legnagyobb elszámoló ház Európában.
Vissza a listához


Deutsche Post

Deutsche Post a legnagyobb európai postai szolgáltató, amely több évszázados múltra tekint vissza. A több mint 13.000 hagyományos postafiók mellett mára a vállalat sokkal több, mint egy egyszerű posta. A Deutsche Post a világ egyik legnagyobb logisztikai vállalata, olyan világhírű márkanevekkel a zsebében, mint a DHL, a Dansas, vagy a Ducros, de jelen van a Bank szektorban is a Postbank révén. A csoport az új évezred kihívásainak megfelelően az Internetet is behálózta és új stratégiájának megfelelően új nevet vett fel: Deutsche Post World Net.
Vissza a listához


Deutsche Telekom

A Deutsche Telekom Európa legnagyobb telekommunikációs vállalata a hagyományos telekommunikáció, a mobiltávközlés, az Internet, illetve a telekommunikációs rendszerek tervezésének területén is jelen van. A folyamatos terjeszkedési stratégia és a magas piaci potenciál mellett a DT tevékenységét négy fő részre osztja.

  • T-Online:A legnagyobb európai Internet szolgáltató, amely a német piacon túl Club Internet néven Franciaországban, Ya.com néven Spanyolországban, Terravista néven Portugáliában, illetve T-Online néven Auszriában van jelen;
  • A T-Mobile-nak világszerte több mint 66 millió előfizetője van, leginkább Németországban, Angliában, Ausztriában és az Egyesült Államokban;
  • T-Systems: integrált e-business és telekom megoldások;
  • T-Com: telekommunikációs infrastruktúra és tanácsadás.

A csoport egyértelmű célja, hogy meghatározó szerepet töltsön be a világpiacon is. Ezt leginkább a közép-európai piacon való terjeszkedéssel, illetve az Egyesült Államok piacán történő felvásárlásokkal igyekszik elérni, amelynek legutóbbi „áldozatai” a VoiceStream és a Powertel voltak.
Vissza a listához


E-ON

Az E-ON, a világ egyik legnagyobb energiaipari vállalata a Preussen Elektra és a Bayernwerk német ipari óriások házasságából született, víz, gáz és olaj és egyéb energiahordozók forgalmazásával foglalkozik Németország és Európa területén, Svájctól, Csehországon át, Magyarországig. A német cég tevékenysége három fő részre osztható: energia üzletág, telekommunikációs üzletág és félvezető üzletág. A vegyipari alapanyagok területén Degussa AG néven tevékenykedik, amely a Degussa és az SKW Trostbert egyesülésével jött létre. Nem titkolt célja, hogy meghatározó pozícióra tegyenek szert a világpiacon.
Vissza a listához


Fresenius Medical Care

A Fresenius Medical Care AG 1996-ban jött létre a Fresenius és a National Medical Care vállalatok egyesülésekor. A csoport székhelye a Németországi Bad Homburgban található. A vállalat világelsőnek számít mind az alkalmazott terápiák tekintetében, mind a betegek elégedettségének tekintetében is, amelyet világszerte 1500 klinikán több mint 120.000 páciens között mértek.

A betegellátáson kívül különböző szolgáltatásokat és felszereléseket kínálnak laboratóriumok számára, amelyek szintén a páciensek ellátásának fejlesztésére irányulnak. A csoport új kihívásokat keres jelenleg Ázsiában és Latin Amerikában.
Vissza a listához


Fresenius SE Vz

A Fresenius SE & CO KGAA egy világszerte működő egészségügyi csoport. Dialízishez, a páciensek kórházi vagy otthoni ápolásához gyárt és nyújt különféle termékeket, szolgáltatásokat. A cégcsoport diagnosztizáló rendszereket és felszerelést, infúziót, transzfúziót, dialízist, vérelkülönítőt és plazmát, valamint hemofiltert forgalmaz. Gyárt még szilárd és folyékony gyógyszereket, tápanyag folyadékokat.

A Fresenius cégcsoport négy szegmensből áll: Fresenius Medical Care, Fresenius Kabi, Fresenius Helios és Fresenius Vamed. Több mint 137.000 ember a világ majd 100 országában dolgozik a Fresenius KGAA csoportnál.
Vissza a listához


HeidelbergCement AG

A HeidelbergCement AG adalékanyagokat állít elő és forgalmaz, emellett építési  anyagokat, cementet és betont gyárt. Tevékenységét Európában, Észak-Amerikában, Ázsiában,  Ausztráliában és Afrikában folytatja.

A HeidelbergCement elődjét a heidelbergi cementművet 135 éve alapították, és a vállalat ma  csaknem ötven országban mintegy 65 ezer munkavállalót foglalkoztat. Világszinten első az építőipari  adalékok, elsősorban a kavics kitermelésében. A cégcsoport második a transzportbeton és  harmadik a cementtermelők rangsorában.
Vissza a listához


Henkel

A Henkel AG háztartás-vegyipari és ipari vegyi anyagok gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. Tevékenysége kiterjed mosó- és háztartási tisztítószerek, test- és hajápoló szerek, kozmetikumok, lakossági és ipari ragasztóanyagok, felületkezelő szerek és know-how-k, valamint építési kemikáliák előállítására illetve kereskedelmére. Termékeiket szinte nap mint nap használjuk.

A Henkel csoporthoz tartozik a testápoló szereken belül a FA márka, míg a tisztítószerek területén a Persil, a lakossági-és szakipari ragasztóanyagok közül a Fix.
Vissza a listához


Infineon Technologies

Az Infineon Technologies AG az egyike a tíz legnagyobb félvezető gyártónak a világon. Korábban Siemens Semiconductor néven volt ismert. A vállalat különböző részlegekből épül fel: gépjárműipar, távközlés, memória termékek, integrált áramkörök chip kártyákhoz.

Az Infineon Technologies AG tervezi, kivitelezi, gyártja és forgalmazza többek között DRAM memóriákat, integrált áramköröket, chipeket különböző kártyákhoz és különféle elektronikus alkalmazásokkal autókhoz. Jelenleg egyike a világ tíz vezető félvezető gyártó vállalatának, világelső a chipkártyák készítésében, második az autóelektronikában, harmadik az áramkörök előállításában és ötödik a memória piacon.
Vissza a listához


K+S Aktiengesellschaft

A K+S AG háztartási-, ipari- és fogyasztási só termékeket, illetve a sókitermelés mellett normál és specializált trágyát állít elő és forgalmaz. A sókitermelésben az előállítási kapacitást mérve a K+S a világ vezető gyártója az európai, észak-, és dél-afrikai telepeivel. A német cég központja Kassel, 1889-ben alapították.

A cég forgalmaz káliumklorid és szulfid bázisú mezőgazdasági trágyát valamint magnéziumban gazdag  termékeket. Ezeket az alapanyagokat a műanyag-, és festékgyártásnál használják fel. A K+S AG hulladékfeldolgozó és újrahasznosító üzemeket is irányít. A vállalat 15 000 embert foglalkoztat világszerte.
Vissza a listához


Lufthansa

A Lufthansa története mintegy 75 éves múltra tekint vissza. A vállalat az 1997-es teljes privatizáció óta az egyik legnagyobb és legjobb légitársaság, amely sikeresen tudta kihasználni a globalizációt, így vált a világ egyik legjövedelmezőbb légitársaságává. A vállalat szolgáltatásai sokrétűek: az utas szállítástól az áruszállítmányozáson át a repülőgép karbantartási és fenntartási munkálatokig terjednek.

A vállalat LSG Sky Chefs részlege felel a vendéglátás tökéletességéért, ezen kívül a vállalat számos informatikai megoldást kínál a légi közlekedés többi szereplője felé, akár mint utazásszervező. A mind nagyobb kihívások elé állított légi ipar támasztotta követelmények arra késztették a vállalatot, hogy belépjen a Star Alliance-ba 1997-ben, így alkotva stratégiai szövetséget több mint 15 nemzetközi légitársasággal.
Vissza a listához


Linde

A Linde AG logisztikával, hűtéstechnikával és ipari gázokkal foglalkozik. Immár sok-sok éve a Linde az egyik legjelentősebb gyártó az anyagmozgatás és a hidraulika terén. Legyen szó elektromos vagy belsőégésű targoncáról, villás vagy konténerszállító targoncáról vagy raktártechnikai berendezésekről, illetve vontató targoncáról - a Linde teljeskörű szolgáltatást kínál.

A Linde mindenféle hűtőkészüléket, fagyasztó gépegységeket, hűtőraktárakat és hűtőberendezéseket készít az élelmiszerkészítő vállalatok számára. Műszaki gázai – oxigén, nitrogén, argon (az úgynevezett levegőgázok), továbbá széndioxid, hidrogén, acetilén és hegesztési védőgázok, valamint az egyéb nemesgázok, éghető gázok, orvosi gázok, elektronikai gázok, nagytisztaságú gázok és vizsgáló gázok - mind jelen vannak az ipar szinte valamennyi területén, de ugyanígy a kutatásban és a gyógyászatban is.
Vissza a listához


MAN

A MAN Csoport az ipar számos területén is piacvezetőnek mondhatja magát Európában. A vállalat egyik legfőbb tevékenységi területe a kereskedelmi járművekhez, illetve az ezekkel kapcsolatos szolgáltatásokhoz kötődik. A MAN Nutzfahrzeuge Európa harmadik legnagyobb nehéz rakományú jármű gyártója, illetve gyártanak még buszokat és ezekkel kapcsolatos alkatrészeket. A csoport Ferrostaal lányvállalata, ipari tervezési és kivitelezési munkákat végez leginkább fém állványzatok és építmények területén.

A MAN Roland Druckmaschinen divízió nyomdaipari gépek tervezésével és gyártásával foglalkozik. Piacvezető különböző nyomdák, kiadók részére készített berendezések területén, de csomagoló gépek értékesítésével is foglalkozik. A MAN B&W Diesel, a MAN Csoport ipari szerszám és különböző felszerelésekkel foglalkozó egysége, amely különösen tengeralattjárókhoz való, nagy teljesítményű dízel motorok gyártásában meghatározó szerepet tölt be. A MAN Csoport ügyfelek kedvező pénzügyi feltételekhez juthatnak a MAN negyedik üzletága, a MAN Financial Services által nyújtott szolgáltatások segítségével.
Vissza a listához

Merck KGaA

A Merck KGaA egy gyógyszerészettel és különböző kemikáliákkal foglakozó nemzetközi cég. A társaság új gyógyszerek után kutat az onkológia és a neurodegeneratívák területén, valamint az autoimmunis és a gyulladást okozó betegségek területén.
A vállalat szív- és érrendszeri, endokrinológiai, megtermékenyítési és recept nélkül kapható gyógyszereket forgalmaz. Ezenkívül a gyógyszerészethez, táplálkozáshoz, kozmetikához, csomagoláshoz kapcsolódó termékeket gyárt.

A céget 1668-ban alapították, jelenleg megközelítőleg 40 000 alkalmazottat foglalkoztat (beleértve a Merck Milipore-t is) a világ 64 országában.
Vissza a listához


Metro

A Metro egy német szupermarket lánc, 1996-ban jött létre a Metro Cash & Carry, Kaufhof Holding AG és az Asko Deutsche Kaufhaus AG egyesülésével. A Metro jelenleg a harmadik legnagyobb szupermarket csoport a világon. 28 országban van elosztóhálózata, nemcsak Európában, de Kínában, Törökországban és Marokkóban is jelen van. Legújabb terjeszkedésének eredményeként nemrégiben nyitotta új boltjait Vietnámban, Indiában és Japánban.

A Metro csoport hat részlegből áll: Cash&Carry, Makro and Spar, Real, Extra (szupermarketek) az élelmiszer szektorban, Mediamarkt and Saturn (elektronikus termékek eladásával foglalkozik), Praktiker (amely mindenféle otthonnal, barkácsolással kapcsolatos kelléket, berendezést árusít). A Metro nemzetközi bővítés stratégiáját tovább szándékozik folytatni a jövőben is.
Vissza a listához


Munich RE

A kezdetben Müncheni székhelyű vállalat, a Muich RE hamar a világ egyik legnagyobb viszontbiztosítójává vált. A viszontbiztosításon kívül természetesen hagyományos biztosítást is kínálnak ügyfeleik számára csakúgy, mint tőke és vagyonkezelési szolgáltatásokat. A viszontbiztosítási szektorban a Munich RE több mint 5.000 nagyvállalat igényeit elégíti ki 150 országban. A csoport azonban itt nem állt meg, növekvő figyelmet fordít társadalmunk új kihívásai felé, mint amilyen többek között a biotechnológia (átlagéletkor növelése, speciális terápiás kezelések), vagy az élelmiszer feldolgozás.

A Victoria, Hamburg-Mannheimer, DKV és a DAS leányvállalatok összességében több mint 15 millió ügyfelet szolgálnak ki világszerte. A harmadik terület, ahol a MRE jelen van a tőke és vagyonkezelés. Ezt a tevékenységet a MEAG Munich Ergo Asset Management GmBh keretein belül végzi. További részesedéssel rendelkezik a vállalat a bankszektorban, a legjelentősebb közülük a HVB bankban birtokolt részesedés, amely a bank alaptőkéjének 25%-ig terjed.
Vissza a listához


RWE

A német energiamogul, az RWE piacvezető a német villamosenergia-piacon, Európában pedig a harmadik helyen áll. Az Innogy vállalat 2002-es átvételével, az Egyesült Királyságban villamos energiát tekintve első, gázt tekintve második számú cég.

A vízellátást tekintetében vezető helyen áll Németországban az RWE, a világban pedig a harmadikon köszönhetően a brit Thames Water vállalat kivásárlásának. Irigylésre méltó a helyzete az amerikai piacon is, a nemzeti első számú cég, az American Water Works (AWW) megvételével.

Komoly fejlődésen ment keresztül a hulladékfeldolgozás területén, ami az európai harmadik helyre repítette a céget. Ezen kívül mélyépítést és építkezéseket is bonyolítanak a Hochtief-fel, és lapkiadást a Heidelberger Druckmaschinen által, de ezt a két területet hamarosan felszámolhatja a cég. Az RWE a telekommunikáció piacán is otthagyta névjegyét a kábelszolgáltató Tele Colombus cégével és a mobilszolgáltató E-Plus több, mint 60 %-ának birtoklásával.
Vissza a listához


SAP

Az SAP világelső a különböző termelés és kereskedés irányító rendszerek piacán (ERP). A vállalat székhelye a németországi Walldorfban található, mintegy 29.000 alkalmazottal. Az ERP-n kívül még jelentős helyet foglal el a különböző tervezési és irányítási szoftver csomagok területén is. Majdnem 70.000 SAP rendszer működik világszerte, amelyet több mint 12 millió felhasználó vett igénybe 2002-ben. Ez a hatalmas ügyfélkör szükségessé tette a vállalat újjászervezését, amely eredményeként 5 régióra bontották fel piacukat, hogy jobban meg tudjanak felelni az ügyfelek igényeinek.

A világ 500 legnagyobb vállalatának több mint fele SAP rendszert működtet, mint az Autogrill, a Volkswagen, a Mircrosoft, FIAT, Deutsche Telekom, Sony, Colgate-Palmolive, stb.
Vissza a listához


Siemens

A Siemens AG 150 éve van jelen világszerte. A Siemens név az egész világon ugyanazokat jelenti: innováció, ügyfélközpontúság, versenyképesség. Egyik erőssége a termékek, szolgáltatások és megoldások egyedülállóan széles választékából adódik, melynek révén tartós vevői sikereket alapoznak meg. A világ 190 országában több mint 400.000 munkatársat alkalmaz.

A Siemens jelen van az orvosi szektorban, technológiai információval és kommunikációs megoldásokkal segítve azt. A félvezetők piacán az Infineon Technologies-el, a pénzügy területén a Siemens Financial Services-el és ingatlanokkal pedig a Siemens Real Estate-en keresztül foglalkozik.
Vissza a listához


ThyssenKrupp

A ThyssenKrupp több mint 190000 embert foglalkoztat, napjainkban a világ második legnagyobb ipari csoportja. A ThyssenKrupp az acéliparban első a világon, gyárt acéllapokat valamint acél alkotóelemeket az autóipar számára. Továbbá liftekhez, elektromos eszközökhöz, ajtókhoz és épületekhez is készít különböző acél tartozékokat.
Vissza a listához


Volkswagen

Volkswagen piacvezető autógyártó Európában, és szerte a világon 44 gyárával (USA, Afrika, Ázsia, Dél-Amerika, Európa) egy óriásnak számít a piacon. A neve mögött széles márkaválaszték és járműválaszték áll. Legyen bárki, legyen bárhol, legyen bármekkora jövedelme, vagy bármilyen szükséglete, biztosan talál magának egy autót a Volkswagen kínálatából. A gazdaságos Skoda-tól a méregdrága Rolls Royce-ig, a Seat-tól az Audi-ig terjed a választék. A Bugatti és Lamorghini márkák mellett természetesen megtaláljuk a Volkswagent is.

A járműválaszték nem csak személyautókból áll, a VW konszern kisteherautók, mikrobuszok, teherautók és buszok gyártásával is foglalkozik. Európában minden 5. autó Volkswagen. A gyártási tevékenységen túlmenően a VW csoport egyéb szolgáltatásokat is kínál ügyfelei számára, pénzügyi szolgáltatások között, járműfinanszírozás (hitel, lízing), technológiai szolgáltatások (karbantartás, IT megoldások), és autókölcsönzés (Europcar International).
Vissza a listához

Az összefoglalóban szereplő vállalat-bemutatásokat az Erste Befektetési Zrt. - 1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26., tev. eng. szám: E-III/324/2008 és III/75.005-19/2002 (Társaság) nyilvánosan elérhető információk alapján, 2010. októberi állapotoknak megfelelően állította össze. Az összefoglaló nem minősül befektetési ajánlásnak, elemzésnek és nem tartalmaz teljes körű információkat. Az összefoglaló tartalmáért a társaság szavatosságot vagy felelősséget nem vállal. Az összefoglaló nem minősíthető befektetésre való ösztönzésnek, befektetési tanácsadásnak, értékpapír jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak vagy ajánlatnak. A tőkepiaci és makrogazdasági helyzetet, a befektetések és azok hozamai alakulását olyan tényezők alakítják, melyre a Társaságnak nincs befolyása, a befektető által hozott döntés következményei a Társaságra nem háríthatók át.