Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

fej: Xetra Frankfurt 195x105

NetBroker Frankfurt

Deutsche Börse

A Deutsche Börse Group a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) német megfelelője. Székhelye Frankfurtban van. A világ egyik legnagyobb tőzsdeszervezete, mely összekapcsolja a befektetőket, pénzintézeteket, nagyvállalatokat, a globális tőkepiacokkal. A Németországban bonyolított értékpapír kereskedelem 90%-a Frankfurtban a Deutsche Börsen keresztül zajlik.


XETRA kereskedési rendszer

A Deutsche Börse elektronikus kereskedési rendszere a Xetra, amely bankok és befektetési vállalkozások számára elérhető. A Xetra terminálhoz 20 országból több mint 260 befektetési szolgáltató csatlakozik. Rajtuk keresztül több százezer befektető éri el, és kereskedik a Deutsche Börsére bevezetett papírokkal. A Xetra rendszert a világ leggyorsabb kereskedési platformjának mondják. Évi 5200 milliárd eurós forgalmával a világ 3. legjelentősebb tőzsdéje. A napi átlagos tranzakciószám 670.000, míg a napi átlagos forgalom 1 milliárd euró.

DAX tőzsdeindex

A Deutsche Börse részvényindexe a DAX. A DAX a 30 legnagyobb forgalmat bonyolító részvény árfolyamváltozását képezi le. Ebben a 30 részvényben történik Németország tőzsdei forgalmának 80%-a! A DAX index alakulását a világ minden pontján figyelemmel kísérik, valamint kereskednek vele közvetett módon. A DAX árfolyamváltozását több mint 40.000 származtatott termék követi le. A német index ezzel a világ harmadik legnépszerűbb mögöttes termékének minősül. Az index számításának módja teljes mértékben szabályozott és transzparens. A DAX mozgásaira Ön is kereskedhet az Erste Certifikátok segítségével.

Forgalom és likviditás
Adatszolgáltatás
Kereskedési szakaszok és árlépésköz
DAX részvények