Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

Kereskedés euróban devizaváltással

 

A DAX és az ATX index-eket alkotó részvényeket euróban kereskedik. Ha Ön a Deutsche Börsén vagy a Wiener Börsén értékpapírokat vásárol, akkor megtakarításának ezen részét euróban fogja tartani. Miért jó döntés portfólió egy részét euróban tartani?

"Soha ne rakd az összes tojást egy kosárba" - tartja a mondás, és igaz ez a befektetésekre is. Ha minden pénzét forintban tartja, és a forint a többi devizához képest jelentősen gyengül (értéktelenedik), akkor forintban elhelyezett megtakarításainak értéke csökken. Diverzifikációval, azaz ha különböző pénzeszközökben fektet be, a kockázatokat csökkentheti.

Amennyiben Ön még nem rendelkezik euróval értékpapírszámláján, de úgy dönt, hogy megvásárolja a DAX vagy ATX részvények valamelyikét devizát kell váltania. A NetBroker rendszerben többféle módon van lehetőség devizaváltásra.

A NetBrokerben a baloldali menüsorban "Pénzügyek" kategória alatt találja a "Devizaváltás" menüpontot. Ha külföldi részvénykereskedéshez euróra van szüksége, itt megvásárolhatja előzetesen. Gépelje be, mennyi eurót szeretne, a rendszer pedig az aktuális árfolyammal rögtön kalkulálja a fizetendő ellenértéket forintban.

nb: NetBroker devizaváltás
NetBroker - Devizaváltás menüpont: Gépelje be, mennyi eurót szeretne, a rendszer pedig az aktuális árfolyammal rögtön kalkulálja a fizetendő ellenértéket forintban

A kalkuláció fordítva is működik. Írja be a forint mezőbe az átváltani kívánt forint összeget a rendszer pedig kiszámítja az aktuális árfolyammal a jóváírandó euró összeget. A megbízási jegy figyelmes elolvasása után hagyja jóvá a tranzakciót és erősítse meg. Devizaegyenlegére a NetBroker jóváírja az eurót, és kezdheti a kereskedést a külföldi piacokon.

Következő lépés: Részvény vétel - ajánlatadás