Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

fej: Xetra Bécs 195x105

NetBroker Bécs

Wiener Börse

A Wiener Börse Ausztria egyetlen értékpapír tőzsdéje, székhelye Bécsben található. A Budapesti (BÉT), Ljubljanai (LJSE), Prágai (PSE) értéktőzsdével együtt a "CEE Stock Exchange Group" holdingot alkotják. A Holding központi feladatait különös tekintettel a nemzetközi projektekre a Wiener Börse végzi, és határozza meg. Az egyéb külföldi tőzsdékkel való együttműködés, adatszolgáltatás, és termékfejlesztés szintén az ő feladata a csoporton belül. A bécsi tőzsde célja egy erős régiós tőzsdeszövetség kialakítása, ezért a környező közép-kelet-európai országok többségével rendszeres tárgyalásokat folytat.


Xetra Vienna kereskedési rendszer

A Wiener Börse jelenleg két kereskedési rendszert üzemeltet. A bankok és befektetési vállalkozások a Xetra Vienna-n keresztül kereskedik a részvényeket és egyéb pénzpiaci értékpapírokat. A származtatott termékekre (pl.: futures, opció) az Eurex rendszert használják. A Xetra Vienna ugyanazokkal az algoritmusokkal, megbízás típusokkal, kereskedési feltételekkel működik mint a Németországban üzemelő Xetra rendszer. A Xetrát a világ leggyorsabb kereskedési platformjának mondják.

ATX tőzsdeindex

A Wiener Börse részvényindexe az ATX. Az ATX a bécsi tőzsdén kereskedett 20 legnagyobb forgalmat bonyolító részvény árfolyamváltozását képezi le. Az indexben szereplő blue chip-eket piaci kapitalizáció alapján súlyozzák. Az ATX összetételét félévente márciusban és szeptemberben felülvizsgálják az aktuális forgalmi és kapitalizációs adatoknak megfelelően. Az index a Wiener Börsén kibocsátott opciók és futures-ök legnépszerűbb alapterméke.

Forgalom és likviditás
Adatszolgáltatás
Kereskedési szakaszok és árlépésköz
ATX részvények