Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

fej: NB NetBroker

Devizás tranzakciók a NetBrokerben

NetBroker kereskedési rendszerünkben devizákhoz (EUR, USD, CHF, GBP, JPY) kapcsolódó kényelmes és gyors funkciók érhetőek el:

  • „Devizaváltás” menüpontban átválthatja a befektetésből származó összeget a visszaváltástól számított 30 napon belül forintra. A váltási megbízás azonnal teljesül.
  • A devizaváltási tranzakciók az aktuális Erste NetBrokerben látható árfolyamon teljesülnek, díjmentesek, munkanapokon 8:00 és 16:45 között adhatók!
  • Befektetési jegy vételekor a „Devizaváltás” kijelölésével majd az összegek megadásával Ön azt is megadhatja, hogy a devizaegyenlege terhére és / vagy forintegyenlege terhére kívánja megvásárolni a jegyet.
  • A devizaváltás teljesülése azonnali, a befektetési jegy azonban csak az adott elszámolási (T+..) napon kerül értékpapír számlájára.

külföldi megbízásokhoz kapcsolódó devizaváltás

A NetBrokerben elérhető bécsi és frankfurti tőzsde részvényeivel való kereskedés esetén a megbízás fedezete Euróban képződik.

  • A frankfurti, illetve bécsi tőzsdére való tranzakciók beadásakor devizaegyenlege és forintegyenlege terhére is beadhatja megbízását. A megbízási jegyen található "Devizaváltás" kipipálása után a rendszer automatikusan kitölti az átváltást és a megbízás beadásánál el is végzi azt.
  • Lehetősége van a megbízás fedezeti követelményének csak egy részét terhelni forintegyenlegére átváltással, ha számláján elérhető egy bizonyos mennyiségű, de a megbízás teljes fedezetére nem elégséges Euró.
  • A külföldi piacokon vásárolt instrumentumok eladásánál a rendszer nem vált vissza automatikusan, tehát az ellenérték mindig Euróban jelenik majd meg a számláján, amit a "Devizaváltás" menüpontban válthat át.

Értékpapírszámlavezetési szolgáltatások

További hasznos, devizához kapcsolódó értékpapír számlavezetési szolgáltatások az ERSTE BANK HUNGARY ZRT. Fiókhálózatában:

  • A fiókokban már mód van deviza befizetésre, illetve felvételre az Ön értékpapírszámlájához kapcsolódó ügyfélszámlájáról a fent említett devizanemekben (kivéve JPY!). A befizetés díjmentes, a kifizetés díja 0,8%, de minimum 2 EUR/USD/CHF/GBP.
  • ERSTE BANK HUNGARY ZRT.-nél vezetett devizaszámla és értékpapírszámláhozkapcsolódó ügyfélszámla közötti deviza átvezetésre is lehetőség van a bankfiókokban mindegyik említett devizanemben. Az átvezetés díjtalan.