Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

fej: Nasdaq

NetBroker NASDAQ

NASDAQ Stock market

A National Association of Securities Dealers által alapított NASDAQ a világ első elektronikus tőzsdéje volt 1971-ben. Kezdetben az elektronikus rendszere egy árjegyzési rendszerként funkcionált, és kizárólag az OTC piacra koncentrált (Over The Counter – Tőzsdén kívüli kereskedelem). A kereskedés 1971. február 8-án indult el, 2500 OTC-papírral. Néhány évvel később a NASDAQ megváltoztatta a bevezetés követelményeit, és ettől fogva az ott kereskedett részvények elkülönültek az OTC papíroktól. Az elektronikus rendszerének köszönhetően a NASDAQ vonzotta az új és nagy növekedési potenciállal rendelkező vállalatokat, mint a Microsoft, Apple, Cisco, Oracle vagy Dell.
A NASDAQ 2007-ben összeolvadt a skandínáv OMX-el, és nevét NASDAQ OMX Group-ra változtatta, amely azonban nem került be a köztudatba és mai napig NASDAQ elnevezés van használatban.
Mára a világ második legnagyobb elektronikus tőzsdéjévé vált és több mint 5000 vállalat részvényei vannak bevezetve valamint az OTC Bulletin Board jegyzési rendszerben több mint 6500 vállalatról érhetőek el információk.


kereskedési modell

A NASDAQ egy „computer screen-based” piaci modellel működik. A piaci szereplők mind regisztrált Market Maker-ek és ECNs-ek (Electronic Communications Networks), és az ő privát hálózatukon keresztül kommunikálnak. Ez a hálózat volt a világ egyik első „business to business” típusú intranete és kereskedési információkat közvetít ma már több mint 600 árjegyzői cég több mint 7000 termináljának világszerte. A rendszer rendszeresen 3 milliárd részvény ügyletet kezel naponta, de akár 4 milliárdra is képes lenne, ami másodpercenként 3000 tranzakciót jelent.
A Market Maker-ek, azaz az árjegyzők kereskedhetnek ügyfelek megbízásából vagy saját számlájukon, saját kockázatra is. Az árjegyzők vásárlásokat és eladásokat bonyolítanak különböző árakon, ami folyamatosan biztosítja a versenyképességet és a likviditást a piacon.
A piac többi résztvevője magába foglalja az ECNs-t ami további ügyfélmegbízásokat hozz a piacra. NASDAQ piaci résztvevőkként, az ECNs-en keresztül elérhetőek az árjegyzői ajánlatok is, amelyek tükrözik az aktuális megbízásokat.

Az amerikai piacon a megszokott megbízás formák egy része (például Stop Limit) nem elérhető. A megbízás típusokról és a kereskedési szakaszokról kérjük tájékozódjon a NetBroker felhasználói kézikönyvben.

Adatszolgáltatás
Kereskedési szakaszok

Elérhetőség:
8:00 – 17:30 Ügyfélszolgálatunk a 06 1 23 5 5151 telefonszámon.
17:30 – 22:00 Üzletkötőink tartanak ügyeletet a 06 1 235 5111 telefonszámon.