Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

fej: NB NetBroker

Technikai day-trade és short

A NetBroker és NetBroker Pro kereskedési felületein van lehetőség long irányú Technikai Day-Trade-re (TDT) vagy napon belüli SHORT-ra a nagyobb magyar és külföldi részvények esetében.

Az adott napon nyitott, kereskedési időn belül lezárni kívánt Day Trade ügyletét nem csak vételi, hanem eladási ajánlattal is indíthatja, vagyis profitálhat a részvényárak napon belüli csökkenéséből is.

Tőkeáttétel

A Technikai Day-Trade és short ügyletek esetében is, a napon túli long pozícióval egyező mértékű tőkeáttétellel spekulálhat, vagyis adott fedezeti érték mellett, annak maximum ötszöröséért nyithat egy nap egy időben long vagy short pozíciókat.

Pozíció figyelés

A NetBroker és a NetBroker Pro kereskedési rendszerek a nyitott TDT és short pozíciókat folyamatosan monitorozzák:

BÉT

  • A TDT vagy short ügylet nyitási ajánlatát 16:50-ig tudjuk befogadni, a nyitott pozíciókról SMS értesítést küldünk 16:30-kor, illetve 16:50-kor.
  • 17:00-17:01 között: visszavonjuk az összes nyitott ajánlatát, amelyekből potenciális TDT vagy short ügylet alakulhat ki, majd limiten visszavonhatatlan és módosíthatatlan vételi/eladási ajánlatot rögzítünk a kereskedési rendszerben a TDT vagy shortolt mennyiségre.

Xetra FRankfurt és Xetra Bécs

  • A TDT vagy short ügylet nyitási ajánlatát 16:50-ig tudunk befogadni, a nyitott pozíciókról SMS értesítést küldünk 16:30-kor, illetve 16:50-kor.
  • 17:20-kor: visszavonjuk az összes nyitott ajánlatát, amelyekből potenciális TDT vagy short ügylet alakulhat ki, majd limiten visszavonhatatlan és módosíthatatlan vételi/eladási ajánlatot rögzítünk a kereskedési rendszerben a TDT vagy shortolt mennyiségre.

Feltételek, további részletek

Az adott részvényekben felvehető TDT vagy short pozíciók összesített és ügyfelenkénti mennyiségét az Erste Befektetési Zrt. jogosult naponta, a tőzsdenyitást megelőzően módosítani. A TDT vagy short ügylet fedezetvizsgálati folyamatában alkalmazott értékelési mutatókat és fogalmakat az Erste Befektetési Zrt. Fedezeti és Biztosítéki Hirdetménye és Üzletszabályzata tartalmazza.

short tájékoztató

Ezúton tesszük közzé a kereskedési rendszerben a short ügylet keretében eladható értékpapírok listáját, az azokra számlánként az Ügyfél által adott kereskedési napon adható, short-ra irányuló megbízások maximális mennyiségét (darabszám) továbbá a limitár tekintetében megállapított korlátozásokat.

Short tájékoztató letöltése (PDF)

technikai day-trade tájékoztató

Ezúton tesszük közzé a kereskedési rendszerben a TDT ügylet keretében vásárolható értékpapírok listáját, az azokra számlánként az Ügyfél által adott kereskedési napon adható, TDT long-ra irányuló megbízások maximális mennyiségét (darabszám) továbbá a limitár tekintetében megállapított korlátozásokat.

TDT tájékoztató letöltése (PDF)

Kérjük, befektetési döntése előtt az aktuális lista tekintetében mindenkor tájékozódjon!