Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

fej: Regionális Piacok Osztrák

Wiener Börse

Mit kínálunk Önnek?

A Bécsi Értéktőzsde Közép-Kelet Európa egyik legnagyobb értékpapír piaca, részvényszekciójában két fő csoportot különböztetnek meg. Az elsődleges piacon szereplő 37 részvénye mind likviditás, mind beszámolási szempontból meghaladja a második, az ún. standard piac követelményeit. Az elsődleges piacon olyan európai vállalatokat találunk, mint az olajipari OMV, az Erste , Raiffeisen és Bank Austria, mint a pénzügyi szegmens képviselői, a Semperit gumigyártó cég, vagy a Telekom Austria.

A bécsi tőzsdén 31 elsődleges és másodlagos kibocsátás is volt az elmúlt 5 év során, olyan vállalatok kerültek tőzsdére, mint a kőolajiparban érdekelt SBO, az S&T rendszerintegrációval foglalkozó vállalat, vagy az Intercell. A tőzsdén további vállalatok megjelenése várható, akik elsősorban a magánszférából lépnek a tőkepiacra. 2004-ben a napi átlagforgalom 156 millió euró volt, míg az év végén a tőzsdére bevezetett cégek kapitalizációja elérte a 375 milliárd eurót, ami tartalmazza a Bécsi tőzsdén forgatott külföldi részvényeket is.

Külföldi adatszolgáltatás

Kinek ajánljuk?

A bécsi tőzsdén széles részvénykínálat található a konzervatívnak tekinthet befektetésektől (ingatlancégek, közszolgáltatók pl. Telekom Austria, EVN) kezdve a nagy kockázatú internetes vállalatokig. Főleg azok a társaságok voltak kellendőek az elmúlt években, melyek a keleti piacok felé nyitottak. A befektetők érdeklődése egyébként az utóbbi néhány évben nőtt meg leginkább a bécsi tőzsde iránt, amikor számos vállalat mutatott gyors növekedést, elsősorban a keleti terjeszkedés miatt.

Hogyan kereskedhet?

Tanácsadóink telefonon fogadnak el megbízást. Mivel folyamatosan figyelik a piacot, a társaságokkal kapcsolatos híreket és elemzéseket, mindig pontos és friss információval állnak rendelkezésére.

Bereczk Zoltán (06 1) 235 5860
Varjú Péter (06 1) 235 5111