Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

fej: Reszv Befektetési Hitel

Tőkeáttételes kereskedés befektetési hitellel

Tőkeáttételes kereskedés hazai és külföldi papírokkal napon túl, nem csak forintban!

A befektetési hitel olyan hitel és befektetési forma, amely kizárólag értékpapír vásárláshoz használható fel.

A befektetési hitelügylet célja ügyfeleink értékpapír vásárlásához rendelkezésre álló saját pénz- és értékpapír állományuk hitellel történő kiegészítése.

Befektetési hitel általános terméktájékoztató

A befektetési hitelhez kapcsolódó ügyletkötési limiteket és a befektetési hitelre vásárolható eszközök körét Fedezeti és Biztosítéki Hirdetményünkben találja meg. Befektetési döntése előtt az aktuális lista tekintetében mindenkor tájékozódjon!

Kinek ajánljuk?

Elsősorban a gyors piaci mozgásokból a nagyobb tőkeáttétel segítségével profitálni kívánó ügyfeleknek ajánljuk, emellett a középtávra (1-6 hónapra) befektetni szándékozó ügyfeleink részére is előnyös lehet.

Vegyünk egy egyszerű példát a tranzakciós költségektől eltekintve!

Tegyük fel, hogy a MOL részvény árfolyama 2 000 Ft, Ön 2 000 000 Ft szabad pénzállománnyal rendelkezik, ami jelen esetben 1 000 db részvény megvásárlásához elegendő. A saját erőt a hitellel kiegészítve MOL részvény esetében akár 5 000 db-ot is vehet a fenti árfolyamon. Például ha a MOL részvényeket 10%-os áremelkedés esetén 2 200 Ft-on értékesítené, a saját tőkét 3 000 000 Ft-ra, azaz 50%-kal növelné.*

Természetesen az esetleges árfolyamcsökkenés esetén a befektetett tőke nagyobb mértékben csökkenhet is a tőkeáttétel miatt.

*A példában a tranzakciós költségekkel és a befektetési hitel kamatával nem számoltunk. Részletekért kérjük, olvassa el a Díjjegyzéket.

Főbb jellemzői:

  • A hitelhez fedezetként készpénzt és értékpapírok széles skáláját fogadjuk el (pl.: Erste és ESPA befektetési jegyeket, illetve magyar és külföldi részvényeket) a mindenkor hatályos Fedezeti és Biztosítéki hirdetményünknek megfelelően.
  • Rugalmas, mivel egyedi kérelmének elfogadásával a keretszerződés megkötése után azonnal igénybe vehető. Aktív keretszerződés esetén mind a folyósítás, mind a hosszabbítás történhet automatikusan.
  • Költségkímélő, mivel Ön csak a tényleges befektetési időre fizet kamatot, és az értékpapír eladásával a hitel automatikusan visszafizetésre kerül.
  • Lehetősége van a hitel visszafizetésére az értékpapír eladása nélkül is.
  • Nincs külön rendelkezésre tartási díj.
  • A befektetési hitel futamideje 30 nap, mely havonta automatikusan meghosszabbodik maximum egy évig (azaz 11 alkalommal).

Hogyan kereskedhet?

A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges, hogy Ön rendelkezzen az alábbi speciális szerződéssel:

Kiegészítő megállapodás komplex ügyletekre

A szolgáltatás aktiválása a szerződések aláírása után 1 héten belül történik meg. A gyorsabb ügyintézés érdekében azonban kérjük, fáradjon be központunkba: 1138 Budapest, Népfürdő utca 24-26.

Üzletkötőinket a (06 1) 235 5885 telefonszámon éri el.