Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

fej: Regionális Piacok Horvát

Horvát piac

Mit kínálunk Önnek?

A Zágrábi Értéktőzsde mintegy 208 jegyzett értékpapírral rendelkezik, ennek jelentős része részvény. A 2004-es évben a tőzsdén mintegy 2,6 milliárd horvát kuna értékben kereskedtek részvényekkel, a legnépszerűbb papírok a Zagrebacka Banka, az élemiszeriparban és gyógyszeriparban aktív Podravka, Privedna Bank, a holding Adris és a gyógyszergyártó Pliva voltak. Horvátországban Zágráb mellett Varasdon is van tőzsde, a részvények nagy többsége mind a két tőzsdén forog.

Kinek ajánljuk?

Horvátország átláthatóságban még mindig a magyar, a cseh vagy a lengyel piac alatt található, viszont gyorsan fejlődik a piac. Több cég, főleg a nemzetközileg is ismert Pliva vagy a Podravka már nemzetközi számviteli szabványoknak megfelelő beszámolóval rendelkezik. Ezért Horvátországot inkább a kockázatkedvelő befektetőknek ajánljuk. Különösen jó befektetésnek ígérkezik az ország turizmusa és bankszektora, mely az elmúlt évben került a figyelem középpontjába.

Hogyan kereskedhet?

Tanácsadóink telefonon fogadnak el megbízást. Mivel folyamatosan figyelik a piacot, a társaságokkal kapcsolatos híreket és elemzéseket, mindig pontos és friss információval állnak rendelkezésére.

Bereczk Zoltán (06 1) 235 5860
Varjú Péter (06 1) 235 5111