Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

 

Erste Group EURO STOXX 50® Express-Bond V 2016-2020 (SN294)

 

Kiknek ajánljuk figyelmébe?

  • Akik profitálni szeretnének az EURO STOXX 50 teljesítményéből oldalazó vagy enyhén emelkedő piaci mozgás esetén.
  • Akik attraktív hozamot szeretnének elérni, akár előrehozott lejárat lehetőségével.
  • Akik a mögöttes indexbe történő közvetlen befektetéshez képest alacsonyabb kockázatot szeretnének vállalni.

A strukturált értékpapírok jegyzésére üzletkötőinknél, illetve a NetBrokerben van lehetőség.

Főbb paraméterek

Megnevezés Erste Group EURO STOXX 50® Express-Bond V 2016-2020 (SN294)
Termékkategória Express Note
Mögöttes termék Euro Stoxx 50 index (További információk az Indexről: http://www.stoxx.com/index.html)
Kibocsátó Erste Group Bank AG
Névérték 1000 EUR
Kupon 4,60%
Devizanem EUR
Jegyzési időszak 2016. július 5. – 2016. július 27.
Megfigyelési dátumok Évente (lehetséges kifizetési időpontokat megelőző 5. munkanapon)
Kifizetés korai lejárat esetén Abban az évben, amikor a megfigyelési időpontban az EURO STOXX 50® értéke az Indulási érték felett van vagy azzal megegyezik, korai lejáratra kerül sor és az eltelt évek számának megfelelő kuponfizetésre valamint a Névértékre jogosult a befektető.
Lejáratkori kifizetés Amennyiben korai lejáratra nem kerül sor és az utolsó megfigyelési napon (2020. július 22-én) az EURO STOXX 50® értéke megegyezik a Kiindulási ár 60%-ával vagy afölött van, a Névérték 100%-ának plusz a 4 évre számolt kuponnak a kifizetésére kerül sor.
Egyéb esetben az EURO STOXX 50® indulástól számított teljesítményének megfelelő kifizetésre kerül sor. Ebben az esetben tőkevesztéssel kell számolni.
Lejárat napja 2020. július 29.
Futamidő, elszámolás 2016. július 29 – 2020. július 29.
Tőzsdei bevezetés Bécsi Értéktőzsde, Frankfurti Értéktőzsde, Stuttgarti Értéktőzsde

Részletes Információk

Ügyféltájékoztató

Express Note általános terméktájékoztató

Letölthető dokumentumok

Alaptájékoztató
Alaptájékoztató - magyar nyelvű összefoglaló

Végleges Feltételek
Végleges Feltételek - magyar nyelvű összefoglaló

Másodlagos piac

Lejárat előtti értékesítésre korlátozottan van lehetőség, az Értékpapírok visszavásárlására a Kibocsátó valamint Forgalmazó nem vállal kötelezettséget. Ebből következően előfordulhat, hogy Ön nem tudja vagy nem a szándékai szerint tudja majd a futamidő alatt értékesíteni ezen értékpapírjait.

Kockázati tényezők

  • Az értékpapírra az osztrák jog rendelkezései az irányadók;
  • lejáratkori érték kifizetéséért, az Express Note kibocsátója, az Erste Group Bank AG vállal kötelezettséget. Amennyiben fizetésképtelen, úgy a lejáratkori érték kifizetése kétséges;
  • nincs tőkevédelem;
  • amennyiben a mögöttes termék értéke a korlát értéke alá csökken és a végső megfigyelési időpontban is ott tartózkodik, tőkeveszteség is lehetséges;
  • az elérhető lejáratkori hozam maximális értéke a Kupon értéke szorozva az eltelt évek számával, abban az esetben is, ha a mögöttes termék ennél jobban teljesít;
  • a futamidő alatt az Express Note árfolyama nem 1:1 arányban követi a mögöttes index mozgását;
  • korlátozott értékesíthetőség.

Az Erste Group EURO STOXX 50® Express-Bond V 2016-2020 (SN294) egyéb részleteiről kérjük, tájékozódjon az értékpapírok forgalomba hozatalához készült Végleges Feltételekből és az Alaptájékoztatóból, illetve azok magyar nyelvű összefoglalójából, melyek megtalálhatóak az Erste Befektetési Zrt. (www.ersteinvestment.hu) valamint a Kibocsátó (www.erstegroup.com) honlapján.

A jelen dokumentumban foglalt információk nem teljeskörűek, céljuk kizárólag az adott strukturált értékpapír fajtával, illetve az egyedi termékkel kapcsolatos egyes specifikus információk megismertetése a befektetőkkel. Felhívjuk a figyelmet, hogy az Erste Group Bank AG által kibocsátott értékpapírok Kibocsátási Programja (Equity Linked Notes Programme) és a Magyarországon is forgalomba hozott egyes strukturált értékpapírok forgalomba hozatala kapcsán készült Végleges Feltételek (Final Terms) a Kibocsátó www.erstegroup.com és az Erste Befektetési Zrt. (1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26., tev. eng. szám: E-III/324/2008 és III/75.005-19/2002, tőzsdetagság: BÉT és Deutsche Börse AG) oldalán (www.ersteinvestment.hu) rendelkezésre állnak, melyeket kérjük, figyelmesen olvasson el befektetési döntése előtt. Befektetési döntése meghozatala előtt mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatát, díjait, a számlavezetéshez kapcsolódó díjakat, költségeket és a befektetésekből származó esetleges károkat, továbbá ismerje meg a strukturált értékpapírokhoz kapcsolódó kockázatokat. Jelen tájékoztató áttanulmányozása nem helyettesíti a kibocsátói dokumentumok ismeretét. A jelen tájékoztatás a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény szerinti kereskedelmi kommunikációnak minősül.

A jelen tájékoztató tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak, a leírtak alapján sem az Erste Befektetési Zrt.-vel szemben, sem a Kibocsátóval szemben igény nem érvényesíthető. Az Erste Befektetési Zrt. a változtatás jogát fenntartja.