Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

 

SocGen 100% Bonus Garant Just Transition HUF 22-25

 

Kinek ajánljuk a figyelmébe?

 • Akik jellemzően közepes vagy hosszú futamidejű, attraktív befektetési lehetőséget keresnek.
 • Akik az induláskor meghatározott Kötési árfolyamot vonzó beszállási pontnak tekintik.
 • Akik vonzó kifizetésben szeretnének részesülni az előre meghatározott lejárati időpontban.
 • Akik a Mögöttes termékek árfolyamának emelkedésére számítanak.
 • Akiknek a vonzó hozam lehetősége mellett fontos a 100%-os tőkevédelem

A strukturált értékpapírok jegyzésére üzletkötőinknél, illetve a NetBroker-ben, vagy a Georgeban van lehetőség.

Főbb paraméterek

Megnevezés SocGen 100% Bonus Garant Just Transition HUF 22-25
Kötési ár A Mögöttes termék záróára az árfolyamrögzítés napján (2022.07.01)
Termékkategória Garant Note
Mögöttes termék Solactive Just Transition Select Index AR 5% (DE000SL0A8S8)
· Az index 30 olyan európai vállalat részvényeiből álló kosár teljesítményét követi, melyek leginkább fel vannak készülve az energia-szerkezet átalakulására egy alacsonyabb karbon-kibocsátású gazdaság eléréséhez;
· Az egyes vállalatok előbbi kritérium mentén történő értékeléséhez az index a Moody’s ESG vállalat által kifejlesztett metodológiát használja (Moody’s ESG „Just Transition” Analysis);
· Az index legnagyobb kitettséggel Németországra (19,2%), Svájcra (17%) Franciaországra (15,7%) és Olaszországra (13,9%) bír.
Kibocsátó SG Issuer
ISIN XS2476340455
Névérték 10 000HUF
Maximum Kifizetés A Névérték 160%-a
Minimum Kifizetés A Névérték 100%-a
Értékelési napok 2025.07.01 (a lejáratot megelőző 5. munkanap)
Devizanem HUF
Jegyzési időszak 2022.06.03 – 2022.06.30
Lejáratkori kifizetés A Mögöttes termék teljesítménye alapján meghatározott kifizetés:

a) Amennyiben a Teljesítmény nagyobb vagy egyenlő, mint 140%, akkor a befektető fix 60% hozam kifizetésére jogosult a Névérték visszafizetésén felül (teljes kifizetés: 160%).

b) Amennyiben a Teljesítmény nagyobb vagy egyenlő, mint 97% és kisebb mint 140%, a befektető fix 40% hozam kifizetésére jogosult a Névérték visszafizetésén felül (teljes kifizetés: 140%).

c) Amennyiben a végső értékelési napon a Teljesítmény nem éri el a 97%-ot, a teljes tőkevédelemnek köszönhetően a befektető a Névérték 100%-ára lesz jogosult.
Kibocsátás dátuma 2022.07.08
Lejárat napja 2025.07.08
Futamidő 3 év
Tőzsdei bevezetés A termék tőzsdei bevezetsére kerül a Luxemburgi Tőzsdén (Luxembourg Stock Exchange)
Fenntarthatóság ESG - Minimum standard

Részletes információk

Ügyféltájékoztató

Garant Note általános terméktájékoztató

Ügylet Előtti Terméktájékoztató (ÜET)

Kiemelt Információkat Tartalmazó Dokumentum

Letölthető dokumentumok

2021. 06.18-tól hatályos Alaptájékoztató („Complex Products with a Minimum Redemption Amount Base Prospectus”) és Kiegészítései

Végleges feltételek és magyar nyelvű összefoglalója

Közzétételek

Másodlagos piac

Lejárat előtti értékesítésre korátozottan van lehetőség, az Értékpapírok visszavásárlására a Kibocsátó, valamint a Forgalmazó nem vállal kötelezettséget. Ebből következően előfordulhat, hogy Ön nem tudja vagy nem a szándékai szerint tudja majd a futamidő alatt értékesíteni ezen értékpapírjait.

Kockázati tényezők

 • az értékpapírra az angol jog rendelkezései az irányadók
 • a lejáratkori érték kifizetéséért az Értékpapír Kibocsátója, az SG Issuer képviseletében a Londoni Fióktelepe vállal kötelezettséget, amennyiben fizetésképtelen, úgy a lejáratkori érték kifizetése kétséges
 • a lejáratkori kifizetés a Névérték 160%-ában maximalizált, akkor is, ha a mögöttes termék ennél jobban teljesít
 • a futamidő alatt az Értékpapír árfolyama nem 1:1 arányban követi a mögöttes termék mozgását
 • a 100%-os tőkevédelem csak az értékpapír lejáratig történő tartása esetén biztosított a Kibocsátó által
 • a futamidő alatt korlátozott értékesíthetőség, másodpiac hiánya, alacsony likviditás

Termék elérhetősége az Erste Market oldalon: https://www.erstemarket.hu/termekek/strukturalt-ertekpapir/XS2476340455

A SocGen 100% Bonus Garant Just Transition HUF 22-25 egyéb részleteiről kérjük, tájékozódjon az értékpapírok forgalomba hozatalához készült Végleges Feltételekből és az Alaptájékoztatóból, illetve azok magyar nyelvű összefoglalójából, melyek megtalálhatóak az Erste Befektetési Zrt. (www.ersteinvestment.hu) honlapján.

Fenntarthatósági elvek

Az Erste Group, mint Közép- és Kelet-Európa egyik fontos pénzügyi intézménye, történelmi hátterét is figyelembe véve, felelősséget érez a szélesebb körű fenntarthatóságért és a társadalom felé fennálló környezeti, társadalmi és vállalatirányítási (ESG) kockázatokért. Az ESG kockázatok azonosítása, például a lehetséges környezeti károk, súlyos negatív társadalmi következmények vagy a rossz vezetés mindig is szerves részét képezték az Erste Group üzleti és kockázatkezelési keretrendszerének. Bővebb információ a fenntarthatósági alapelvekről és fenntartható befektetési keretrendszerről, valamint az ESG minősítésekről az alábbi honlapon érhető el:

https://www.ersteinvestment.hu//hu/fenntarthatosag.html

A hirdetésben foglalt információk nem teljeskörűek, céljuk kizárólag az adott értékpapír fajtával, illetve az egyedi termékkel kapcsolatos egyes specifikus információk megismertetése a befektetőkkel. Felhívjuk a figyelmet, hogy az SG Issuer által kibocsátott értékpapírok Alaptájékoztatója ("Debt Instruments Issuance Programme") és a Magyarországon is forgalomba hozott egyes értékpapírok forgalomba hozatala kapcsán készült Végleges Feltételek (Final Terms, illetve azok magyar nyelvű összefoglalója) a forgalmazó Erste Befektetési Zrt. (1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26., tev. eng. szám: E-III/324/2008 és III/75.005-19/2002, tőzsdetagság: BÉT) oldalán (http://www.ersteinvestment.hu/hu/XS2476340455.html) rendelkezésre állnak, melyeket kérjük, figyelmesen olvasson el befektetési döntése előtt. Befektetési döntése meghozatala előtt óvatosan mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatát, díjait, a számlavezetéshez kapcsolódó díjakat, költségeket és a befektetésekből származó esetleges károkat, továbbá ismerje meg az értékpapírokhoz kapcsolódó kockázatokat, mely kockázatok eltérőek lehetnek a termék mögöttes struktúráját képező eszközök kockázataitól és amellyel kapcsolatosan a jelen dokumentum is tartalmaz tájékoztatást. A hirdetés áttanulmányozása nem helyettesíti a kibocsátói dokumentumok ismeretét. A jelen tájékoztatás a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény szerinti kereskedelmi kommunikációnak minősül.

A hirdetés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlásnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak, a leírtak alapján sem az Erste Befektetési Zrt.-vel szemben, sem a Kibocsátóval szemben igény nem érvényesíthető. Az Erste Befektetési Zrt. a változtatás jogát fenntartja.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a Társaságunknál a fentieken túl, további értékpapírok is eléhetőek, melyek listája és az azokkal kapcsolatos terméktájékoztató anyagok megtalálhatóak az alábbi weboldalon:

http://ersteinvestment.hu/hu/strukturalt_ertekpapirok.html

A terméktájékoztató anyagokban foglalt információk segítségével az egyes értékpapírok kondíciói könnyedén összehasonlíthatók.

Felhívjuk figyelmét az MNB fogyasztóvédelmi honlapjára, amely számos tájékoztatóval. valamint az összehasonlítást, választást segítő alkalmazásokkal segíti Önt az egyes pénzügyi kérdései megválaszolásában. Az MNB fogyasztóvédelmi honlapjának elérhetősége: http://www.mnb.hu/fogyasztovedelem